Vissen

Bent u ook zo’n aquarium-liefhebber? En wilt u het beste voor uw vissen en waterplanten? Kom dan naar Tuincentrum Tuinwereld voor de beste pompen, filters, vijvervissen en tropische vissen. In onze winkels in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt (Duitsland) vindt u diverse producten van onder andere SaniKoi, VT en 3-Colour. Heeft u vragen? Onze medewerkers staan altijd voor u klaar!

 

 

Voor het eerst een aquarium: welke vissen zijn geschikt voor beginners?

Wij kunnen ons voorstellen dat u bij een eerste aquarium veel vragen heeft. Daarom zetten de experts van Tuinwereld graag voor u op een rij welke vissen zeer geschikt zijn voor u als beginner:

  • Guppy - Wist u dat guppy’s een sterke vissoort zijn en geen hoge eisen stelt? Daarnaast zijn ze super makkelijk als het gaat om de verzorging. Kortom, dit is dé ideale vis voor beginners.
  • Goudvis – De goudvis kennen we natuurlijk allemaal wel! Goudvissen zijn robuuste koudwatervissen. Het is wel goed om te weten dat goudvissen een groot aquarium nodig hebben. Wilt u weten of uw aquarium groot genoeg is voor goudvissen? Neem dan contact met ons op!
  • Siamese kempvis – De Siamese kempvis is in verschillende kleuren verkrijgbaar en een aanwinst voor uw aquarium. Deze vis zwemt het liefst in een aquarium groter dan 30 liter.

Tuincentrum Tuinwereld | Dieren | Vissen | Vissenvoer

Klaar voor gebruik: vissen toevoegen aan het aquarium

Daar staat hij dan in de woonkamer: een mooi aquarium! Voordat u de vissen kunt toevoegen in het water, moet u nog 2 tot 3 weken wachten. De waardes van het water moeten namelijk goed zijn, anders is het erg gevaarlijk voor de vissen. Om te controleren of de waardes goed zijn, kunt u test strips gebruiken. In een aquarium die al een tijdje draait, zitten namelijk veel goede bacteriën. In combinatie met een filter en de bodem, worden schadelijke stoffen omgezet naar ongevaarlijke stoffen. Om de keuze te maken welke vissen u in de aquarium wilt, moet u rekening houden met:

  • De grootte van het aquarium
  • Soort aquarium
  • De apparatuur van het aquarium

Wilt u toch graag advies over welke vissen u het best in uw aquarium kunt doen? Dan bent u natuurlijk bij Tuinwereld op het juiste adres. Wanneer u de juiste vissen heeft gekozen, is het goed om te weten om de vissen rustig toe te voegen aan het water. Door te veel vissen in één keer tegelijk toe te voegen, zorgt dit voor stress bij de vissen en ook voor veel vervuiling. In beide gevallen is dit één van de grootste doodsoorzaken van aquariumvissen.

Pompen en filters voor in het aquarium

Een gezond aquarium is belangrijk! Het schoonhouden begint met een goed filter. Hierdoor wordt het water ook voorzien van voldoende zuurstof. Wanneer u tropische vissen neemt, is het goed om te weten dat er in het aquarium een thermostaat moet zitten. Op deze manier blijft het water op de gewenste temperatuur en zijn de tropische vissen helemaal blij! Vergeet ook zeker niet om het aquarium schoon te houden. Bij Tuinwereld vindt u dan ook diverse producten voor het schoonmaken van het aquarium, maar er is nog een andere oplossing: schoonmakende visjes toevoegen in het aquarium. Deze zeer speciale vissen zorgen voor een schone bodem en andere oppervlakken en voorkomen algen. Handig toch?

Tuincentrum Tuinwereld | Dieren | Vissen | Vissenvoer

Voeding voor vissen nodig? Kom naar Tuinwereld!

Naast een goede leefomgeving voor de vissen is voeding natuurlijk ook super belangrijk! Bij Tuinwereld vindt u dan ook vissenvoer voor vele soorten vissen: grote vissen, kleine vissen. Ook voor de speciale vissen, zoals een guppy of steur vindt u in onze winkels voer. Voor elke vis hebben wij het juiste voer. Heeft u vragen over het vissenvoer? Onze medewerkers staat op de dierenafdeling voor u klaar! De winkels van Tuinwereld vindt u in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt (Duitsland). Bekijk onze openingstijden en dan hopen we u snel te zien bij Tuinwereld!

Onze vijverafdeling

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten