Konijnen

Ook voor jouw eigen konijn kun je bij TuinWereld terecht. Kom gerust eens een kijkje nemen bij een van onze vestigingen.

Daarnaast verkopen wij speciaal voor konijnen allerlei lekkernijen, droogvoer, speeltjes, verschillende soorten hooi en stro en natuurlijk prachtige binnen- en buitenhokken.

 

 

Ik wil een konijn als huisdier, maar wat heb ik nodig?

Voordat je een konijn aanschaft moet je eerst wat onderzoek moeten doen. Een konijn heeft namelijk verzorging en veel liefde nodig! Konijnen zijn in Nederland hartstikke populair als huisdier. Dit komt vooral door hun gezelligheid en doordat het gedrag van een konijn interessant is om naar te kijken. Wij hebben een aantal dingen voor je op een rijtje gezet waar je rekening mee moet houden als je een konijn wilt aanschaffen:

  • Je zult iedere dag tijd moeten hebben om de konijnen te verzorgen en te voorzien van water en voedsel.
  • Als je een konijn aanschaft, kun je er het beste nog een bij kopen. Dit omdat konijnen gezelschapsdieren zijn. 
  • Konijnen hebben een hok nodig, maar dit hok moet natuurlijk wel groot genoeg zijn. Heb je hier wel de ruimte voor?

Niet alleen heb je natuurlijk tijd nodig, ook moet je een konijnenhok, voedsel, een drinkbak, konijnen speelgoed en nog veel meer aanschaffen. Bij Tuinwereld bent je op het juiste adres om alles voor jouw konijnen aan te schaffen!

verzorging-konijnen-tuinwereld

Konijnenhok kopen bij TuinWereld

Een konijnenhok is één van de belangrijkste aankopen als je een konijn als huisdier hebt. Een konijnenhok moet groot genoeg zijn, maar je zult ook een keuze tussen een binnenhok of buitenhok moeten maken. Je kunt ervoor kiezen om een konijnenhok binnen of buiten neer te zetten, maar ook kun je een konijnenhok bij mooi weer buiten plaatsen als deze normaal binnen staat. Het is belangrijk om de veiligheid van de konijnen  te garanderen door bij een buitenhok kippengaas op de bodem te spannen. Konijnen graven namelijk graag en voor je het weet hebben zij een weg uit het hok gevonden!

tuincentrum-konijnen

Wat eten konijnen? 

Konijnen eten de hele dag door hooi. Ook houden konijnen van groente en fruit, maar kunnen zij niet tegen alle soorten. Een konijn moet ook speciaal konijnenvoedsel krijgen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Bij TuinWereld kun je natuurlijk terecht voor hooi en speciaal konijnenvoedsel. Als je jouw konijnen groente en fruit gaat voeren, moet je beginnen met kleine stukjes. Konijnen moeten namelijk aan groente en fruit wennen. Je kunt konijnen onder andere witlof, waterkers en wortels voeren. 

Alles voor jouw konijnen koop je bij TuinWereld

Naast konijnenhokken en voedsel voor konijnen ben je natuurlijk ook van harte welkom bij TuinWereld voor overige producten. In ons assortiment vind je verschillend konijnen speelgoed en attributen om de vacht van jouw konijnen zo gezond mogelijk te houden. Kom langs bij één van onze vestigingen en bekijk het complete assortiment. De medewerkers op onze dierenafdeling geven je ook graag tips over de verzorging van jouw huisdieren en staan voor je klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden