Konijnen

Ook voor uw eigen konijn kunt u bij TuinWereld terecht. Kom gerust eens een kijkje nemen bij een van onze vestigingen.

Daarnaast verkopen wij speciaal voor konijnen allerlei lekkernijen, droogvoer, speeltjes, verschillende soorten hooi en stro en natuurlijk prachtige binnen- en buitenhokken.

 

 

Ik wil een konijn als huisdier, maar wat heb ik nodig?

Voordat u een konijn aanschaft zult u eerst wat onderzoek moeten doen. Een konijn heeft namelijk verzorging en veel liefde nodig! Konijnen zijn in Nederland hartstikke populair als huisdier. Dit komt vooral door hun gezelligheid en doordat het gedrag van een konijn interessant is om naar te kijken. Wij hebben een aantal dingen voor u op een rijtje gezet waar u rekening mee moet houden als u een konijn wilt aanschaffen:

  • U zult iedere dag tijd moeten hebben om de konijnen te verzorgen en te voorzien van water en voedsel.
  • Als u een konijn aanschaft, kunt er het beste nog een bij kopen. Dit omdat konijnen gezelschapsdieren zijn. 
  • Konijnen hebben een hok nodig, maar dit hok moet natuurlijk wel groot genoeg zijn. Heeft u hier wel de ruimte voor?

Niet alleen heeft u natuurlijk tijd nodig, ook zult u een konijnenhok, voedsel, een drinkbak, konijnen speelgoed en nog veel meer moeten aanschaffen. Bij Tuinwereld bent u op het juiste adres om alles voor uw konijnen aan te schaffen!

verzorging-konijnen-tuinwereld

Konijnenhok kopen bij TuinWereld

Een konijnenhok is één van de belangrijkste aankopen als u een konijn als huisdier heeft. Een konijnenhok moet groot genoeg zijn, maar u zult ook een keuze tussen een binnenhok of buitenhok moeten maken. U kunt ervoor kiezen om een konijnenhok binnen of buiten neer te zetten, maar ook kunt u een konijnenhok bij mooi weer buiten plaatsen als deze normaal binnen staat. Het is belangrijk om de veiligheid van de konijnen  te garanderen door bij een buitenhok kippengaas op de bodem te spannen. Konijnen graven namelijk graag en voor u het weet hebben zij een weg uit het hok gevonden!

tuincentrum-konijnen

Wat eten konijnen? 

Konijnen eten de hele dag door hooi. Ook houden konijnen van groente en fruit, maar kunnen zij niet tegen alle soorten. Een konijn moet ook speciaal konijnenvoedsel krijgen om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen. Bij TuinWereld kunt u natuurlijk terecht voor hooi en speciaal konijnenvoedsel. Als u uw konijnen groente en fruit gaat voeren, zult u moeten beginnen met kleine stukjes. Konijnen moeten namelijk aan groente en fruit wennen. U kunt konijnen onder andere witlof, waterkers en wortels voeren. 

Alles voor uw konijnen koopt u bij TuinWereld

Naast konijnenhokken en voedsel voor konijnen bent u natuurlijk ook van harte welkom bij TuinWereld voor overige producten. In ons assortiment vindt u verschillend konijnen speelgoed en attributen om de vacht van uw konijnen zo gezond mogelijk te houden. Kom langs bij één van onze vestigingen en bekijk het complete assortiment. De medewerkers op onze dierenafdeling geven u ook graag tips over de verzorging van uw huisdieren en staan voor u klaar om eventuele vragen te beantwoorden. Hopelijk tot ziens!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden