Winterdier

Dieren in de tuin kunnen het in de winter nogal zwaar hebben. Je ziet wellicht niet iedere dag een egel of vleermuis in de tuin, maar het kan zeker voorkomen dat zij in jouw tuin een veilig onderkomen zoeken. Vaak zie je wel vogels in de tuin, dit zijn dan ook de dieren die vaak geen voedsel of drinkwater kunnen vinden. Wat kun je precies voor de dieren buiten doen tijdens de donkere en koude dagen? Onze dierenexperts vertellen je hier graag meer over! 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 129 producten

Een diervriendelijke wintertuin

Een diervriendelijke wintertuin is makkelijker dan je denkt. De meeste dieren zoeken een veilige plek voor hun winterslaap en je kunt hiervoor zorgen! Egels zijn al tevreden met een hoop bladeren. Ons advies is dan ook om de gevallen, takken, bladeren en planten in de tuin 's winters te laten liggen. Hiernaast kun je bij één van onze vestigingen ook terecht om egelkasten te kopen. Egels gaan eerder in egelkasten zitten als je hier een paar droge bladeren inlegt. Naast egels zoeken natuurlijk ook andere dieren een veilige plek. Hoe kun je vogels het best de winter doorhelpen?

winter-tuin-dier

Vogels in de winter

Vogels hebben het vaak lastig in de winter. Hun waterbronnen kunnen bevriezen en door de vorst is er minder voedsel te vinden. Je kunt de vogels helpen door een bakje met drinkwater en vogelvoer neer te zetten. Let er wel op dat het drinkwater niet bevriest; anders hebben de vogels er niks aan! Bekijk direct wat voor vogelvoer wij in ons assortiment hebben of kom langs bij één van onze vestigingen om het complete aanbod te bekijken. Naast vers drinkwater en genoeg eten, zoeken vogels ook een beschutte plek. Een vogelhuisje is de perfecte oplossing! Met een vogelhuisje, vers drinkwater en genoeg vogelvoer help je de vogels in de winter.

dieren-in-winter

Konijnen, vijvervissen en kippen in de winter

Naast de wilde dieren is het natuurlijk ook belangrijk om de dieren in of aan huis een warm plekje te bieden. In Nederland wordt het de laatste jaren niet extreem koud, maar toch mogen deze dieren niet vergeten worden. Met de volgende tips zorg je ervoor dat konijnen, vijvervissen en kippen ook in de winter gelukkig zijn:

  • Het is belangrijk dat konijnen niet op de tocht staan als het gaat vriezen. Geef jouw konijnen wat extra stro en zet het hok in de schuur als het echt koud wordt. 
  • Vijvervissen hoeven niet te eten als de temperatuur onder de vijf graden komt. Verder is het belangrijk dat je een wrak maakt als de vijver dichtgevroren is.
  • Kippen houden helemaal niet van kou en staan het liefst warm in een hok. 

De tuin winterklaar maken voor dieren met de producten van TuinWereld

Maak jouw tuin winterklaar voor de dieren rondom het huis met de producten van TuinWereld! Bekijk online ons assortiment of kom langs bij één van onze vestigingen in Malden, Tiel, Wijchen of Bocholt om de producten te bekijken. Heb je vragen over ons assortiment? Neem dan contact met ons op of vraag het één van de medewerkers in het tuincentrum. Hopelijk tot ziens!