Kunstkerstbomen

Kunstkerstbomen worden met het jaar steeds populairder. Elk jaar vindt u bij Tuincentrum TuinWereld een zeer ruim assortiment met kunstkerstbomen. De keuze is ruim: denk bijvoorbeeld aan inbegrepen verlichting, bomen met een sneeuw effect of een ruim scala aan afmetingen. Bij Tuincentrum TuinWereld kunt u terecht voor alle soorten kunstkerstbomen!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 200 producten

Voor iedereen een kunstkerstboom

Speciaal voor u hebben wij een zeer brede selectie gemaakt met de mooiste kunstkerstbomen. Wij van TuinWereld willen graag dat iedereen een geschikte kunstkerstboom bij ons kan vinden. Daarom hebben wij kunstkerstbomen in verschillende prijsklassen, formaten, naaldkleuren, hoeveelheid takken (ook wel 'tips' genoemd). Daarnaast hebben wij uiteraard ook kunstkerstbomen mét kerstverlichting. Heeft u geen zin in losse naalden of heeft u echt geen tijd om een echte kerstboom te onderhouden? Kies dan voor een kunstkerstboom, want dit is de oplossing. De kunstkerstboom is ook nog eens een duurzame keuze, omdat u jarenlang plezier heeft van de boom. Bij TuinWereld vindt u kunstkerstbomen die allemaal voorzien zijn van een standaard en u kunt ze eenvoudig opzetten. In elkaar zetten, decoreren en u bent helemaal klaar! Wij adviseren u om eens langs te komen in één van onze winkels en zelf te ervaren of een kunstkerstboom voor u geschikt is. Onze experts in de winkels kunnen al uw vragen beantwoorden en geven u graag advies.

Handige tips & tricks voor het kopen van een kunstkerstboom

Is het voor u lastig om de perfecte kunstkerstboom te kiezen? Wij hebben een aantal handige tips & tricks voor u op een rij gezet:

Kies het formaat:
Bij TuinWereld vindt u een assortiment met kunstkerstbomen variërend van 60cm tot ruim 3 meter hoog. Bij het kiezen van de juiste kunstkerstboom is het belangrijk om te bepalen waar de boom uiteindelijk komt te staan. Een plafond heeft tegenwoordig een standaardhoogte van 2,4 tot 2,6 meter hoog. Dit betekent dat een kunstkerstboom van 1,8 tot 2,15 meter perfect is, omdat de piek er dan ook nog op past. Vergeet ook zeker niet de breedte van de boom. Heeft u wat minder ruimte hiervoor, dan zijn de 'slim' modellen misschien wel wat voor u. Ook wanneer u écht geen plek heeft voor een grote kunstkerstboom vindt u bij ons de oplossing: de kleine 'table trees'. Deze kleine kunstkerstbomen zijn 60 tot 90cm hoog en daarmee perfect om op tafel te zetten of bijvoorbeeld in de hal.

Opzetten en uitvouwen:
Kunstkerstbomen zijn gemakkelijk op de juiste plek te zetten en door de standaard staat de kunstkerstboom altijd recht. Kunstkerstbomen hebben verschillende systemen om in elkaar gezet te worden. Vaak bestaat de boom uit 2, 3 of meer delen die u op elkaar kunt bevestigen. Voor het uitvouwen zijn er verschillende systemen:

  • Hinged systeem: De takken van dit systeem zitten vast aan de stam en kunt u daarmee gemakkelijk uitklappen. Een voordeel is dat u geen takje kwijtraakt en de kunstkerstboom super snel in elkaar staat. Voornamelijk de bomen van Black Box, Everlands en Evergreen hanteren dit systeem.
  • Hook on systeem: Alle takken kunt u door middel van een kleurensysteem vast zetten aan de stam. Vervolgens kunt u de takken vouwen in de gewenste vorm. De kunstkerstbomen van Triumph Tree hebben dit systeem.
  • IJzerdraad: Bij de 'table trees', oftewel de kleine kunstkerstbomen, zijn in de takken ijzerdraadjes verwerkt, waardoor u het kleine boompje gemakkelijk in de juiste vorm kunt buigen.

Decoratie en verlichting:
Staat de kunstkerstboom op de juiste plek in huis? Dan kunt u de boom nu gaan decoreren met bijvoorbeeld kerstverlichting. Heeft u een kunstkerstboom met verlichting gekocht, dan is dat natuurlijk niet nodig. Dan is de volgende vraag: hoeveel lampjes moeten er in de boom? Dat is een kwestie van smaak, maar we hebben wel een advies voor u: per 10cm boomhoogte is één meter snoerlengte perfect. Bijvoorbeeld: een kunstkerstboom van 180cm heeft dus circa 18 meter snoer nodig. Wilt u veel licht? Bekijk dan onze clusterverlichting. Wilt u liever wat minder lichtjes in de boom? Neem dan basic of compacte kerstverlichting. Nadat de boom voorzien is van de juiste hoeveelheid verlichting, kunt u nu helemaal los gaan met de kerstballen, kersthangers en andere sfeervolle kerstdecoratie!

Tuincentrum TuinWereld | Kunstkerstbomen kopen

Eerste kunstkerstboom komt uit de 19e eeuw

De allereerste kunstboom komt uit Duitsland en bestond alleen uit het dons van een gans. Deze dons werd groen geverfd, zodat het in ieder geval de kleur had van een echte kerstboom. Deze kunstboom was razend populair, omdat er geen naalden meer in huis lagen en vond uiteindelijk zijn weg naar de Verenigde Staten.

Na deze veren boom werd er een variant gemaakt met haren van een bezem borstel. Dit was in ieder geval een stuk steviger. Vervolgens kwam de eerste aluminium kerstboom op de markt en dit was een echte hit. De kunstkerstboom van deze tijd is vrijwel onderhoudsvrij, groen én niet meer van echt te onderscheiden.

Waar zijn kunstkerstbomen van gemaakt?

Omdat kunstkerstbomen niet meer van echt te onderscheiden zijn, wordt er vaak gevraagd waar ze van zijn gemaakt. De reden waarom ze zo echt lijken, komt door de naalden. Deze zijn gemaakt van PE, PVC of een combinatie van deze twee. Wij leggen u graag uit wat het verschil is.

  • PE is eigenlijk een soort plastic. Dit zorgt uiteindelijk voor kunstkerstbomen die net echt lijken. Kunstbomen van PE zijn vaak ook iets duurder dan kunstbomen van PVC. Dit komt omdat het proces van PE veel lastiger is.
  • PVC naalden worden gemaakt van bijvoorbeeld twee of drie platen PVC. Deze worden op elkaar gelijmd en vervolgens worden er lange stroken van geknipt. Dit wordt uiteindelijk vastgezet aan de takken.

Kunstkerstbomen kopen bij tuincentrum TuinWereld

Triumph Tree: prachtige kunstkerstbomen

TuinWereld biedt een zeer uitgebreide collectie kunstkerstbomen van Triumph Tree. Deze bomen zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Dankzij een zeer uniek procedé zorgt Triumph Tree ervoor dat het net lijkt of u een echte kerstboom in huis heeft staan. Het verbaast ons niet dat dit merk al bijna een kwart eeuw moeiteloos de standaard zet.

De kunstkerstbomen, guirlandes en kerstkransen van Startree

Met de feestdagen kunt u uw huis sfeervol maken met onder andere kerstversiering, kerstverlichting, maar vergeet ook zeker niet de guirlandes en kerstkransen van Startree. Startree heeft een zeer ruime collectie met kunst guirlandes, kunst kerstkransen én kunstkerstbomen. De kunstbomen van Startree zijn tafelmodellen, wat inhoudt dat het kleine formaten kunstkerstbomen zijn. Ideaal natuurlijk wanneer u op zoek bent naar een wat kleinere kunstkerstboom. Bekijk op onze website alvast de collectie van Startree. Wilt u de producten in het echt bekijken, kom dan langs bij tuincentrum TuinWereld!

De kunstkerstbomen van het merk Black Box Trees

Bij TuinWereld kunt u terecht voor een ruim assortiment van kunstkerstbomen van het merk Black Box Trees. De populaire series van dit merk zijn de Macallan of Frasier kunstkerstboom. Deze bomen hebben een karakteristiek model en bieden zich dan ook aan als een perfecte kerstboom voor in huis. De kunstboom is ieder jaar gemakkelijk op te bouwen en ook weer op te bergen in de passende doos. Wilt u dit product kopen? Bezoek dan een van onze vestigingen van TuinWereld bij u in de buurt.

Evergreen kunstkerstbomen met én zonder kerstverlichting

Of u nu op zoek bent naar een kunstkerstboom met verlichting of een kunstkerstboom zonder verlichting; in het assortiment van Evergreen vindt u het allemaal! Deze kunstkerstbomen importeren wij zelf waardoor wij deze bomen voor een scherpe prijs u kunnen aanbieden. Het is een divers en breed assortiment met kunstkerstbomen van Evergreen. Benieuwd geworden? Neem een kijkje in één van onze winkels!

Kent u de kunstkerstbomen van Everlands al?

TuinWereld heeft ook diverse kunstkerstboom van het merk Everlands. Everlands heeft vele populaire series in de collectie, zoals Alaskan Snowy, Allison Pine en de Grandis Fir. Wanneer u op zoek bent naar mooie kunstkerstbomen is het ook zeker de moeite waard om soorten van Everlands te bekijken. Haal met een Everlands kunstboom de kerst in huis. U bent bij ons van harte welkom!

Tuincentrum TuinWereld | Kunstkerstbomen kopen

Kom uw kunstkerstboom kopen bij TuinWereld!

Koop uw kunstkerstboom bij tuincentrum TuinWereld! Wij hebben een zeer ruim assortiment aan kunstbomen. Hier zit gegarandeerd een mooie boom voor u tussen. Vergeet ook zeker niet om een kijkje te nemen bij onze kerstshow. Wij toveren ieder jaar vanaf oktober onze winkels om tot een echt kerst paradijs. Wat is een kunstkerstboom zonder versiering? Bij ons kunt u terecht voor kerstverlichting, kerstversiering, kersthuisjes enzovoort. Maak er een compleet dagje uit van! U vindt onze vestigingen in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt (Duitsland). Zien we u snel bij TuinWereld?