Kerstbomen

Elk jaar is het weer een leuke uitdaging: het vinden van de mooiste en perfecte kerstboom. Bij Tuincentrum TuinWereld bent u dan ook op het juiste adres voor kerstbomen. Bij ons heeft u de keuze uit verschillende soorten, hoogtes en breedtes. Weet u al welke kerstboom u gaat kiezen? Een grote kerstboom, kleine kerstboom, mini kerstboom? Onze medewerkers staan voor u klaar helpen u graag bij het vinden van de juiste kerstboom. Het is maar één keer per jaar Kerst, dus er mag best worden uitgepakt!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 6 van 6 producten

Tuincentrum TuinWereld | Kerstboom kopen

De Nordmann kerstbomen selecteren wij zelf

Als we aan Kerst denken, dan roept dat bij iedereen wel een vorm van gezelligheid op. We kunnen wel stellen dat de Nordmann kerstbomen de beste kerstbomen zijn die er bestaan. Onze Nordmann kerstbomen zijn met liefde grootgebracht en hebben in alle rust kunnen wortelen. Kwaliteit gaat voor alles en daar gaan wij ook zeker voor.

Het leven van onze Nordmann kerstbomen begin op 1000 meter hoogte in Georgië. Bomen die op deze hoogte wortelen, worden uiteindelijk extra krachtig. De zaden die van deze bomen komen, worden vervolgens in Denemarken geplant. Waarom daar? Omdat er genoeg ruimte is en er veel schone lucht aanwezig is. Regelmatig vinden er diverse keuringen plaats, omdat wij garant staan voor topkwaliteit. Onze groenspecialisten reizen elk jaar af naar Denemarken om op zoek te gaan naar de beste Nordmann kerstbomen. Totaal gaat dit al snel om 15.000 bomen. Al deze bomen selecteren wij niet één voor één, maar wij beoordelen de diverse velden/percelen waar de bomen vandaan komen. Wij hanteren dan ook de 3=1 regel. Deze regel houdt in dat onze klanten altijd bij de eerste 3 bomen die ze in onze winkels zien, een keuze moeten kunnen maken. Dat is de kwaliteit die wij nastreven als tuincentrum.

Uiteindelijk groeien in 9 jaar onze Nordmannen uit tot zeer krachtige kerstbomen, die uiteindelijk het stralende middelpunt zijn in uw woonkamer. Onze kerstbomen zijn tot op het laatste moment geworteld; twee dagen voordat hij in de winkels van TuinWereld ligt, worden ze gerooid.

Tuincentrum TuinWereld | Kerstboom kopen

Tuincentrum TuinWereld | Kerstboom kopen

Tips voor het kopen van een kerstboom

Bij het kopen van een kerstboom moet u met enkele belangrijke dingen rekening houden. Een kerstboom kopen doet u namelijk niet zomaar. Wij hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet:

  • Als u heeft bepaald waar de kerstboom in huis komt te staan, meet dan hoe hoog u de boom wilt hebben. Bekijk ook goed hoe breed de kerstboom kan zijn. Soms kan een smallere kerstboom veel beter tot zijn recht komen. Bij het meten moet u er ook rekening mee houden of u wel of geen piek op de kerstboom gaat plaatsen.
  • Twijfelt u of een kerstboom met of zonder kluit moet kiezen? Het is goed om te weten dat ook daar veel keuze in zit. Wilt u de kerstboom zo lang mogelijk goed houden en zo min mogelijk naaldverlies? Dan kunt u voor binnen beter kiezen voor een boom met kluit of in een pot. Dan kunt u na de kerstdagen de boom zelfs in de tuin planten. Koopt u een afgezaagde boom? Zet hem dan in een kerstboomstandaard, zodat u de boom water kunt geven. Zaag de onderste 5 centimeter van de stam af, voordat u hem in de standaard plaats. Zo kan de boom gemakkelijk het water opnemen.
  • De temperatuur en de luchtvochtigheid in huis zijn erg belangrijk voor de kerstboom. Een kerstboom die eind november is gezaagd, blijft buiten zeker nog goed tot begin maart. Daarom is verstandig om de kerstboom een koele plaats te geven. Plaats hem dus niet bij de verwarming. Verhoog daarnaast de luchtvochtigheid in huis, door bijvoorbeeld aan de radiatoren verdampingsbakjes op te hangen. Het kan ook zeker geen kwaad om de kerstboom regelmatig nat te sproeien met een plantenspuit.

Nordmann: de meest populaire kerstboom

De Nordmann is de meest populaire kerstboom en dat is niet zonder reden. Deze kerstboom heeft enkele belangrijke kenmerken: 

  • Weinig tot geen naaldverlies
  • Lange, glanzende naalden die niet prikken
  • Typische Nordmann-geur is ook niet te ontbreken

Naast de bekende Nordmann kerstboom hebben wij bij TuinWereld natuurlijk nog een paar andere kerstbomen:

  • Picea Omorika, oftewel ook wel Blauwspar (Servische Spar) genoemd.
  • Abies Koreana, oftewel de Koreaanse zilverspar. Kenmerkend is dat de naalden niet uitvallen en dat dit een echte sierplant is.
  • Picea Abies, oftewel Fijnspar. Deze kerstboom is ook zeer geschikt als tuinplant.
  • Abies Fraseri, oftewel Abies. Deze spar hoort tot de zilversparfamilie.

Tuincentrum TuinWereld | Kerstboom kopen

Bij TuinWereld vindt u een complete kerstshow

Naast de ruime keuze in kerstbomen, kunt u bij onze winkels van TuinWereld natuurlijk ook terecht voor kunstkerstbomen. Of u nu uiteindelijk kiest voor een echte kerstboom of een kunstkerstboom, deze moet natuurlijk ook worden versierd. En ook daarvoor bent u bij ons op het juiste adres. U vindt bij ons:

Onze inkopers zijn echte trendwatchers en vliegen de hele wereld over op zoek naar de nieuwste kersttrends. In de winkels van TuinWereld wordt de kerstsfeer zichtbaar vanaf oktober. Wij zorgen ieder jaar voor een prachtige kerstshow waar u terecht kunt voor alles wat met de feestdagen te maken heeft. Echter zijn wij eigenlijk al het hele jaar bezig om u het ultieme kerstgevoel te bieden.

Wilt u een kerstboom kopen? Kom dan langs bij TuinWereld!

Heeft u in één van onze winkels dé perfecte kerstboom gevonden? Dan helpen onze medewerkers u graag verder. Wij verpakken dan ook geheel gratis de kerstboom voor u in, zodat u deze gemakkelijk mee kunt nemen. Heeft u een hele grote kerstboom gevonden? Vraag dan ook naar onze bezorgservice. Tevens kunnen wij voor u de stam van de boom recht afzagen, zodat u hem gemakkelijk in de kerstboomstandaard kunt plaatsen. Ook een traditioneel kerstboomkruis is mogelijk. Bij onze vestigingen van TuinWereld vindt u ook de Easyfix kerstboomstandaard. Wij boren voor u een klein gat in de stam van de boom, waardoor de boom altijd recht staat als u deze thuis op de standaard plaatst. Tuincentrum TuinWereld is gevestigd in de plaatsen Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt in Duitsland. Bekijk op onze vestigingspagina de (extra) openingstijden en zien we u hopelijk snel!