Dit zijn de kersttrends van 2022!

Elk jaar zien we diverse kersttrends terug in de winkels van TuinWereld. Ook dit jaar zijn er weer verschillende kerstthema's die centraal staan en ieder thema heeft zo zijn eigen kleuren, kenmerken en eigenschappen. Welke kerstthema's dat zijn? Dat laten we je graag zien!

pink;#f9f1f7

Achtergrond

Christmas Naturals

Hou je niet van opvallende kleuren en ben jij een liefhebber van neutrale kleuren? Dan is het thema ‘Christmas Naturals’ echt is voor jou! Dit thema heeft een rustige en lichte uitstraling met kleuren zoals wolwit en zilver in combinatie met beige tinten (walnoot en toffee). Opvallend aan dit kerstthema zijn de decoraties die in het teken staan van de zee. Denk aan zeediertjes, oesters en schelpen met parels. Door de parelmoerglans past dit natuurlijk perfect in jouw kerstboom. De laatste tijd krijgen deze kleuren veel aandacht in interieurtrends, dus met kerst kan dit thema uiteraard niet ontbreken. Gecombineerd met luxe materialen, goud, droogbloemen klei en keramiek brengt dit een heerlijk rustige sfeer in jouw kerst paradijs. Word jij hier ook zo blij van?

Midnight Cocktail

Dit thema is niet zomaar een thema, want we gaan terug naar de jaren ‘20 van de vorige eeuw met het kerstthema ‘Midnight Cocktail’! De kleuren die bij dit thema horen, zijn nachtblauw, donkerrood, goud en zwart. Klinkt chique toch? En dat klopt ook wel, want liefhebbers van luxe versiering zullen hier dol op zijn. Ook wanneer je graag zwarte kerstversiering wilt, zit je met dit thema helemaal goed. Uiteraard doet dit thema het erg goed met de Kerst, maar dit past ook heel goed bij Oud & Nieuw! Laat de versiering dus maar lekker hangen na de kerstdagen en ga knallend het jaar uit met ‘Midnight Cocktail’!

pink;#f9f1f7

Achtergrond

So this is Christmas

So this is Christmas… Wie kent dat bekende kerstliedje nu niet? Dit is toch wel hét nostalgische kerstnummer aller tijden. En zo luidt ook het klassieke kerstthema in ons assortiment. Elke jaar vind je in onze winkels dit kerstthema, omdat dit er gewoon bij hoort. Je kunt dit thema het beste voor je zien als een luxe en klassieke Engelse kerst. Toch ziet dit thema er elk jaar weer anders uit. Waarom? Omdat ook jij elk jaar toch iets ander wilt? Kleuren zoals licht- en donkerrood, goud, dennengroen en parelmoer in combinatie met de traditionele vormen sieren dit thema. De details binnen dit thema zijn net weer anders dan andere jaren. Dit jaar zien we namelijk veel verrassende voertuigen, zoals (stoom)treintjes, koetsen, luchtballonnen, auto's en vliegtuigen. Oftewel: met dit kerstthema reis je in stijl, net zoals in het begin van de vorige eeuw.

Pretty Pink

Hou je van een beetje anders? Is jouw lievelingskleur roze? Dan is het thema ‘Pretty Pink’ echt is voor jou! Dit thema is volledig geïnspireerd op het Franse Vogue Café. We zien vooral veel roze in combinatie met winters wit, kerstrood en af en toe een vleugje zwart. Dit meisjesachtige thema geeft vooral een zoete, Franse uitstraling. Denk aan macarons, rosé champagne, parels en pink lipstick. Wat opvallend is dat er veel cadeau tasjes, doosjes en lintjes te zien zijn bij dit thema. Shop till you drop past dan ook volledig in dit plaatje. Kortom, de kersthangers met poedels, lippenstift, stiletto’s en parfum kunnen hier echt niet ontbreken.

pink;#f9f1f7

Achtergrond

Frozen Lake

Sereen bevroren wit, zilver, mosgroen, mistig blauw en koele nachtblauwe tinten maken het kleurenpalet voor deze winterse kersttrend. De winterse natuur vormt de inspiratiebron voor het thema met vogeltjes in de boom, het ‘bevroren glas effect’, dikke dekens en sfeervolle windlichten. 

Bohemian Forest

De natuur vormt ieder jaar weer een grote inspiratiebron voor één van de kerstthema’s. Zo ook dit jaar, waar Bohemian Forest hét thema is waarin bosdieren en -kleuren de boventoon voeren. Verwacht mosgroen, lila, kaneel, licht goud en wolwit, met extra aandacht voor DIY projecten, zoals macramé en kerstkransen!

pink;#f9f1f7

Achtergrond

La vie en rose

De serie Bridgerton is de inspiratie voor het thema ‘La vie en rose’. Dit is te herkennen aan de zachte kleuren roze, parelmoer en winterwit. Daarnaast zien we veel velours, engeltjes, kandelaars en vintage serviesgoed in dit thema. Kortom, het is zacht, vrouwelijk en romantisch!

Together Again

Onder het thema ‘Together again’ zien we de populaire Scandinavische rood-witte kleuren en thema’s van de traditionele kerst. Eyecatchers zoals snoepfiguren, kerstsokken en gingerbread poppetjes kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken!