Tuinplanten

Alle antwoorden op jouw vragen over kamerplanten vind je in de onderstaande categorie. 

Waar tuinplanten kopen?

Tuinplanten kopen doe je natuurlijk bij één van onze vestigingen. Door tuinplanten te kopen in een tuincentrum ben je ervan verzekerd dat je tuinplanten koopt van goede kwaliteit voor de juiste prijs. Wil je weten waar je goedkoop tuinplanten kunt kopen? Ook dan ben je bij ons op het juiste adres. Tuinplanten zijn bij onze vestigingen vaak in de aanbieding, waardoor deze nog goedkoper worden verkocht. Kom langs om het gehele assortiment tuinplanten te bekijken.

Welke tuinplanten zijn niet giftig voor katten?

Er zijn ontzettend veel planten in de tuin die giftig kunnen zijn voor katten. Gelukkig weten de meeste katten wel dat zij hier af moeten blijven, maar om er helemaal zeker van te zijn dat je een katvriendelijke tuin heeft kun je de volgende planten in de tuin plaatsen:

 • Fargesia
 • Fagus Sylvatica
 • Tarwegras
 • Kattengras
 • Sommige ondersoorten van de Parapluplant

Bovenstaande planten kunnen geen kwaad als jouw kat deze opeet, maar het eten van planten in de tuin is echter nooit een goed idee voor katten. De lijst van giftige planten voor katten is helaas ontzettend lang, maar in onderstaande opsomming vind je de meest giftige tuinplanten voor katten:

 • Paternosterboontje
 • Adonisroosje
 • Palmboom
 • Herfsttijloos
 • Hulst
 • Jakobskruiskruid
 • Nachtstonde
 • Japanse kers

Om een katvriendelijke tuin te creëren kun je voor advies bij de medewerkers in ons tuincentrum terecht.

Wat zijn tuinplanten waar slakken niet van houden?

Slakken kunnen een heuse plaag zijn in de tuin! Door tuinplanten te planten waar slakken niet van houden zorg je ervoor dat slakken wegblijven uit de tuin of dat deze planten in ieder geval niet opgegeten worden. Tuinplanten waar slakken niet van houden zijn onder andere:

 • Kattenkruid
 • Geranium
 • Duizendblad
 • Fuchsia

Anti-slakkenplanten blijven niet alleen mooi ondanks de aanwezigheid van slakken, ook zijn deze tuinplanten zelf al een aanwinst voor iedere tuin. Of je nu een kleine of grote tuin heeft; met deze tuinplanten houd je de slakken buiten de deur. Voor meer informatie over tuinplanten waar slakken niet van houden ben je van harte welkom bij één van onze vestigingen. Onze medewerkers geven je graag meer tips over het buiten houden van de slakken.

Welke tuinplanten zijn niet giftig voor honden?

Ligt jouw hond vaak bij je in de tuin? Dan is het belangrijk om planten in de tuin te hebben staan die veilig zijn voor jouw hond. Natuurlijk kun je het eten van de planten in de tuin ook afleren, maar het is fijn om te weten dat de planten in de tuin jouw hond geen kwaad kunnen doen. Voorbeelden van tuinplanten die niet giftig zijn voor honden zijn:

 • Forsythia
 • Spiraea
 • Beukenhaag

Zo zijn er natuurlijk nog veel meer planten voor in de tuin die niet giftig zijn voor honden. Onze medewerkers geven je graag meer advies hierover in het tuincentrum. Helaas zijn er ook genoeg tuinplanten die wél giftig kunnen zijn voor uw hond, waaronder:

 • Rhodondendron
 • Taxus
 • Oleander

Het verschilt per plant wat de consequenties zijn voor jouw hond als hij/zij van deze plant gaat eten. Het advies luidt: laat je jouw hond alleen in de tuin? Zorg dan dat er geen giftige planten te vinden zijn. De bovenstaande lijst van giftige tuinplanten voor honden is niet compleet. Wil je alle giftige planten voor honden weten? Vraag dan hulp aan één van onze medewerkers.

Welke tuinplanten kunnen in de volle zon?

Heb je een tuin op het zuiden? Dan heb je geluk! Je zult veel kunnen genieten van de heerlijke zon, maar jouw tuinplanten vinden dit misschien minder fijn. Drogen jouw tuinplanten snel uit en weet je niet goed wat de oorzaak hiervan is? Dan is de kans groot dat de tuinplanten teveel in de zon staan en hier niet geschikt voor zijn. Onze plantenexperts hebben een lijst opgesteld met tuinplanten die wél goed tegen de volle zon kunnen:

 • Kattenkruid
 • Zonnekruid
 • Ridderspoor

Is de grond bij jou in de tuin droog? Dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een Blauwe distel of Steentijm. Deze planten kunnen goed tegen droge grond en veel zon. Met de juiste planten in jouw tuin die tegen de volle zon kunnen, geniet je niet alleen meer van zonnige dagen, maar jouw tuinplanten ook!

Wat zijn makkelijke tuinplanten?

Voorbeelden van makkelijke tuinplanten zijn:

 • Geranium
 • Geranium
 • Duizendknoop
 • Sedum

De Geranium is een makkelijke tuinplant die in ontzettend veel soorten verkrijgbaar is. Of je nu op zoek bent naar een plant voor in de border of voor op het balkon: er is altijd een passende soort Geranium te vinden. Verder is de Geranium een makkelijke tuinplant omdat deze plant makkelijk in onderhoud is en niet veel eisen stelt!

De Duizendknoop valt onder de makkelijke tuinplanten aangezien deze weelderige plant een ontzettend lange bloei heeft en niet veel verzorging nodig heeft. De Duizendknoop is een tuinplant die goed geschikt is voor een border.

Sedum is een sterke tuinplant die weinig onderhoud vraagt. Deze vaste plant blijft vrijwel het hele jaar zichtbaar aanwezig in de tuin en ziet er prachtig uit!

Makkelijke tuinplanten kopen doe je natuurlijk bij één van onze vestigingen. Welke makkelijke tuinplant past het best in jouw tuin of op het balkon?

Wanneer tuinplanten sproeien?

Tuinplanten sproeien op warme dagen kun je het best in de ochtend doen. Op deze manier krijgen de tuinplanten de kans om het water op te nemen en verdampt het niet te snel. Als je de tuinplanten namelijk overdag sproeit, is het water vaak al verdampt voordat de tuinplanten dit kunnen opnemen. Zonde van het water natuurlijk, maar jouw tuinplanten worden er ook niet beter op.

Lukt het niet om de tuinplanten ’s ochtends te sproeien? Dan is vroeg in de avond ook nog een optie. Zorg er wel voor dat de tuinplanten genoeg tijd hebben om op te drogen; anders bestaat er een kans dat er schimmel gaat ontstaan.

Voor sproeisystemen en tuinplanten ben je bij ons tuincentrum op het juiste adres.

Wanneer tuinplanten planten?

Tuinplanten planten kan het hele jaar door gebeuren. Het najaar is de beste periode om tuinplanten te planten voor veel tuinplanten, maar bij sommige tuinplanten gaat de voorkeur juist uit naar het voorjaar. Wil je een tuinplant planten met een kluit of open wortels zoals bijvoorbeeld de kerstboom met kluit? Dit kan alleen in het najaar of de winter.

Tuinplanten verplanten kun je ook gedurende het hele jaar doen, zorg er alleen voor dat het niet vriest. Om de tuinplanten de grootste kans van slagen te geven op de nieuwe plek, kun je de tuinplanten het best verplanten in de rustperiode. De rustperiode valt vaak in het voorjaar of najaar.

Wil je weten wanneer je jouw specifieke tuinplant kunt planten of verplanten? Kom dan langs bij één van onze vestigingen en vraag onze medewerkers om advies.

Wanneer tuinplanten snoeien?

Vaste tuinplanten kun je het best in het voorjaar snoeien, mits je zeker weet dat het de komende dagen niet gaat vriezen. Wel zijn er natuurlijk uitzonderingen zoals bijvoorbeeld sierstruiken en heggen. Sierstruiken en heggen moeten meerdere keren in het jaar worden gesnoeid worden. Bekijk vooral de plantinformatie die je ontvangt bij aankoop van jouw nieuwe tuinplant. Hier staat vaak ook aangegeven in welke periode je deze tuinplant het best kunt snoeien.

Zorg voor een scherpe snoeischaar als je gaat snoeien. Zo voorkom je dat de wonden bij de tuinplanten niet helen en kun je snel weer genieten van prachtige, volle planten in de tuin.

Voor een nieuwe snoeischaar of prachtige tuinplanten ben je bij één van onze vestigingen natuurlijk op het juiste adres. Onze medewerkers vertellen je graag meer over het snoeien van de planten in jouw tuin.