Tuinmeubelen

Al uw vragen over het kiezen en onderhouden van uw nieuwe tuinmeubelen beantwoorden wij in deze categorie. 

Tuinmeubelen kopen: waar moet ik op letten?

Bent u op zoek naar nieuwe tuinstoelen, een tuinbank of een uitgebreide loungeset? Bij het kopen van tuinmeubelen zijn er een aantal dingen waar u rekening mee kunt houden:

 • Vormgeving: Niet iedereen heeft dezelfde stijl. Bij het kopen van tuinmeubelen zult u erachter komen dat er tuinmeubelen te koop zijn in allerlei woonstijlen; van modern tot traditioneel. Welke stijl kiest u?
 • Materiaal: Het materiaal van tuinmeubelen is erg belangrijk bij het maken van een keuze. Zo kunt u kiezen uit teak, dit is een sterk materiaal wat niet veel onderhoud nodig heeft. Kunststof tuinmeubelen zijn vaak goedkoper dan teak en zijn ook nog eens makkelijker schoon te maken. Let dus goed op welk materiaal bij uw wensen past.
 • Functie tuinmeubelen: een loungeset is goed geschikt om te genieten met een boek en verfrissend drankje, maar het kan nogal lastig zijn om buiten te eten aan een loungeset. Bedenk dus goed waar u de tuinmeubelen voor wilt gebruiken voordat u de verkeerde set aanschaft.

Kom langs bij één van onze vestigingen om het aanbod tuinmeubels te bekijken en krijg tips van onze medewerkers. Zij vertellen u graag meer over waar u op moet letten als u tuinmeubelen gaat kopen.

Welke tuinmeubelen kunnen buiten blijven?

Vrijwel alle tuinmeubelen kunnen buiten blijven staan. Wel is het aan te raden om de tuinmeubelen gedurende de koudere dagen op te bergen in bijvoorbeeld de schuur. Bij sommige soorten tuinmeubelen kan regen in combinatie met vorst er namelijk voor zorgen dat het frame gaat uitzetten. Dit kunt u voorkomen door voordat het gaat vriezen overtollig water uit de frames te verwijderen.

De kussens van de tuinmeubelen moeten wel altijd binnen opgeborgen worden. Niet alleen in de winter, maar ook zomers in de avond. Als u de kussens buiten laat liggen kan dit schadelijk zijn voor de kleur.

Kom langs bij één van onze vestigingen om het aanbod tuinmeubelen en tuinkussens te bekijken. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de diverse soorten tuinmeubelen en of deze buiten kunnen blijven.

Welk materiaal tuinmeubelen is het best?

Tuinmeubelen zijn te koop in diverse materialen. Ieder materiaal heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Wij hebben een aantal van deze materialen voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u zelf beslissen welk materiaal tuinmeubelen het best is!

Teakhout is een sterke houtsoort die wel tegen een stootje kan. Gaat u voor een natuurlijke look in de tuin? Dan zijn teakhouten tuinmeubelen wellicht wat voor u.

Voordelen:

 • Teakhout is makkelijk te reinigen.
 • Teakhout wordt met de jaren alleen maar mooier. Deze verweerde look is bij velen geliefd.
 • Duurzaam.

Nadelen:

 • Teakhouten meubelen moeten gelakt of behandeld worden als u deze buiten laat staan.
 • Teakhout is aan de prijzige kant.

Kunststof tuinmeubelen zijn relatief goedkoop en zijn in veel verschillende kleuren te koop. Voordelen:

 • In vele soorten, maten en kleuren te koop.
 • Makkelijk te reinigen.
 • Lichtgewicht.
 • Vaak relatief goedkoop.

Nadelen:

 • Niet duurzaam.
 • Bij storm kunnen de meubelen sneller wegwaaien doordat zij lichtgewicht zijn.

Aluminium tuinmeubelen zijn sterk, hebben een stoer uiterlijk en passen in iedere tuin of op ieder balkon.

Voordelen:

 • Sterk.
 • Slijtvast.
 • Lichtgewicht.

Nadelen:

 • Aluminium kan heet worden in de zon.
 • Bij storm kunnen de meubelen sneller wegwaaien doordat zij lichtgewicht zijn

Voor meer informatie over de diverse materialen bent u van harte welkom bij één van onze vestigingen. Onze medewerkers geven u graag meer informatie en tips over welk materiaal tuinmeubelen het beste bij u past.

Hoe moet ik tuinmeubelen reinigen?

Het is belangrijk om uw tuinmeubelen regelmatig te reinigen; dit bevordert de levensduur van uw tuinmeubelen. Hoe moeten tuinmeubelen precies gereinigd worden? Het is eigenlijk vrij simpel:

Teakhout, kunststof en aluminium tuinmeubelen maakt u op de volgende manier schoon:

 1. Maak een sopje van lauwwarm water met vloeibare groene zeep of allesreiniger.
 2. Pak een doek en doop deze in het sopje en maak uw tuinmeubelen schoon.

Het beste kunt u de tuinmeubelen in het vroege voorjaar reinigen. Wilt u meer tips over het reinigen van uw tuinmeubelen? Kom dan langs bij één van onze vestigingen en vraag hulp aan onze medewerkers. Zij geven u graag tips. Wist u bijvoorbeeld dat u uw kunststof tuinmeubelen kunt behandelen met jojoba olie als deze dof zijn geworden?

Wanneer tuinmeubelen naar binnen?

Het best kunt u uw tuinmeubelen in oktober naar binnen verplaatsen. Dan beginnen de lange regenbuien en wordt het kouder. De combinatie regen en vorst kan namelijk schadelijk zijn en scheuren in bijvoorbeeld uw aluminium tuinmeubelen veroorzaken. Om de levensduur van uw tuinmeubelen te verlengen kunt u uw tuinmeubelen dan in de schuur of berging plaatsen.

De meeste tuinmeubelen kunnen echter gedurende het hele jaar buiten blijven staan. Als u geen ruimte heeft om de tuinmeubelen naar binnen te verplaatsen is dit geen probleem. Gaat het vriezen? Dan kunt u voor de zekerheid controleren of er geen overtollig water op uw tuinmeubelen ligt. Laat u de tuinmeubelen buiten staan? Dan zult u de tuinmeubelen wel goed moeten schoonmaken in het voorjaar om er weer volop van te kunnen genieten.

Tuinmeubelen afdekken of niet?

Tuinmeubelen afdekken is niet altijd een goed idee; uw tuinmeubels krijgen namelijk vaak geen lucht meer. Als u de tuinmeubelen ’s winters afdekt kunnen er schimmelplekken op uw tuinstoelen, tuinbanken of tuintafels ontstaan die niet meer weg te krijgen zijn.

De meeste tuinmeubels kunnen gedurende de winter buiten blijven staan en hoeven dan ook niet afgedekt te worden. Het naar binnen verplaatsen van meubels verlengt de levensduur van uw tuinmeubels, maar is niet per sé nodig.

Wist u dat u bij onze vestigingen terecht kunt voor het kopen tuinmeubelhoezen die ademen? Deze hoezen houden vuil en regen ver weg bij uw tuinmeubelen, maar zorgen er wel voor dat uw tuinmeubelen kunnen ademen en voorkomen het ontstaan van schimmelplekken. Wilt u meer informatie? Kom dan langs of neem contact met ons op. Onze medewerkers vertellen u graag meer over de tuinmeubelhoezen uit ons assortiment.