Mediterrane planten

Wie kent ze niet: palmbomen, vijgenbomen, citroenbomen en olijfbomen? Allemaal stuk voor stuk prachtige mediterrane planten! Op vakantie zien we veel van dit soort planten, maar wist je dat de mediterrane planten ook in jouw tuin kunnen staan? Wij van TuinWereld hebben ons jarenlang verdiept in deze bijzondere planten en selecteren de beste soorten bij de kwekers in Spanje. Kwaliteit is het allerbelangrijkste, daarom hebben wij alleen de beste planten die goed bestendig zijn tegen het Nederlandse klimaat. In onze winkels vind je een zeer ruim assortiment verse mediterrane planten voor een zeer scherpe prijs? Benieuwd naar ons aanbod? Kom eens langs bij TuinWereld! 

Mediterrane planten uit het Middellandse Zeegebied

Bij mediterrane planten denk je natuurlijk aan landen met veel zon en zee, oftewel het echte vakantiegevoel! Veel mediterrane planten groeien dan ook in het Middellandse Zeegebied. In Portugal, Italië en Spanje zijn veel verschillende soorten planten te vinden. Het zult er dan ook niet verbaasd zijn dat mediterrane planten een warme en met zonlicht overgoten plek nodig hebben. Wanneer het erg droog weer is, kunnen de planten wel wat water gebruiken. Verder hebben de planten vrij weinig onderhoud nodig. Wat zo bijzonder is aan mediterrane planten, is aan sommige soorten heerlijke vruchten groeien. Denk dan aan citroenen, sinaasappels, vijgen en olijven. Bij TuinWereld vind je een selectie mediterrane planten die je prima in de tuin kunt zetten. Dat wordt dus mediterraans genieten!

TuinWereld | Mediterrane planten

Populaire mediterrane planten bij TuinWereld

Bij de kwekers in Spanje selecteren wij zelf de beste en mooiste mediterrane planten. In de winkels van TuinWereld vind je ons ruime aanbod met onder andere:

  • Oleander - Deze plant wordt ook wel Nerium Oleander genoemd en heeft prachtige bloemen. Een mooie plant die een standplaats met veel zon nodig heeft en veel water. Let op: de Oleander is giftig voor mensen en dieren. Draag handschoenen als je aan de slag gaat met deze plant, want het sap uit de plant kan voor huidirritatie zorgen.
  • Olijfboom - De Olea (in het Nederlands Olijfboom) is een super populaire plant die wij bij TuinWereld in verschillende soorten verkrijgbaar is. Het zal je niet verbazen, maar de Olijfboom moet in de volle zon staan. Gaat het vriezen? Let dan goed op, want de plant moet je dan goed afdekken en beschermen tegen de vorst.
  • Henneppalm - Deze prachtige palmboom wordt ook wel Trachycarpus genoemd en overleeft zelfs de winters in ons kleine kikkerlandje. Opvallend aan deze plant zijn de prachtige bladeren in de vorm van een waaier. De Henneppalm houdt van de zon, maar niet van veel wind. Een plek tegen een muur of schutting is het best.
  • Vijgenboom - Een andere populaire plant is de Vijgenboom. Deze mediterrane plant wordt ook wel Ficus Carica genoemd. Eén keer per jaar moet je de vijgenboom snoeien en in de winter is het belangrijk dat de plant is beschermd tegen vorst.
  • Citroenboom - Met een Citroenboom (Citrus) heb je een echte eyecatcher in de tuin. Belangrijk is dat de bodem goed water doorlatend is en ook deze plant moet in de winter beschermd worden tegen de vorst.

Ben je enthousiast geworden over één van bovenstaande planten? Breng dan snel een bezoekje aan één van onze winkels, want daar vind je nog veel meer mediterrane planten!

TuinWereld | Mediterrane planten

Pokon en ECOstyle voor mediterrane planten

Uiteraard kun je bij TuinWereld ook terecht voor de verzorging van de mediterrane planten. Zo vind je onder andere de volgende producten in onze winkels:

  • Pokon Mediterrane planten mest
  • Pokon Mediterrane planten voeding
  • ECOstyle mediterrane organische mest
  • Pokon Biologische mediterrane potgrond

De plantenvoeding is voorzien van speciale mineralen die mediterrane planten laten bloeien, groeien en zo meer weerstand krijgen. Ook de meststoffen zorgen voor een gezond bodemleven en sterke planten. Onmisbaar dus wanneer je één van onze mediterrane planten in de tuin heeft staan.

Koop mediterrane planten bij TuinWereld voor het echte vakantiegevoel!

Voor meer sfeer in de tuin zijn mediterrane planten dé oplossing! Kom gerust eens langs bij TuinWereld om ons assortiment te bekijken. Onze medewerkers helpen je graag verder en beantwoorden al jouw vragen over deze prachtige planten. Je vindt onze winkels in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt. Bekijk de openingstijden en hopelijk zien we je snel een keer bij TuinWereld.

Meer over vaste planten

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden