Barbecues

Wat is er nu lekkerder dan, op een mooie en warme zomerse avond, heerlijk buiten het eten te bereiden? Barbecues, buitenkeukens en alle bijbehorende accessoires hebben wij ook in onze winkels in Wijchen, Malden en Tiel. Zo weet u zeker dat u tijdens die mooie avonden kunt genieten van een heerlijke maaltijd. 

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 233 producten

In de zomer worden er aardig wat barbecues tevoorschijn gehaald om lekker te kunnen barbecueën. Niets is fijner dan met vrienden of familie te kunnen barbecueën met een heerlijk hapje en drankje. Bent u op zoek naar een barbecue, kom dan eens langs in een van onze winkels!

Verschillende soorten bbq's

Barbecueën is eigenlijk een vorm van koken. Barbecueën gebeurd altijd buiten en het maakt niet uit of het zomer of winter is. Vlees, kip, vis of groenten worden door middel van het grillen bereid op een rooster. De echte bbq-kenner heeft zo zijn eigen voorkeur voor een specifieke barbecue. Wij hebben verschillende soorten barbecues op een rijtje gezet:

  • Houtskool barbecues - Voor een houtskool barbecue worden aanmaakblokjes gebruikt om de houtskool sneller en makkelijk te laten branden. Deze bbq heeft ongeveer een half uurtje nodig voordat hij op temperatuur is. Het is namelijk belangrijk dat de bbq goed wordt verwarmd, voordat het gegrild kan worden. Wat heel typisch is aan deze bbq, is dat er een rokerige, grillsmaak aan het vlees komt.
  • Gasbarbecues: De naam zegt het eigenlijk al, maar gasbarbecues werken op gasflessen. Een voordeel hiervan, is dat de bbq snel op temperatuur is. Daarnaast kan de temperatuur met een gasbarbecues gemakkelijk afgesteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een stuk vlees langzaam laten garen? Dan kan dat prima met een gasbarbecue. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat barbecueën met gas milieuvriendelijker is, dan barbecueën met houtskool.
  • Elektrische barbecues: Wilt u een snelle maaltijd? Dan is een elektrische barbecue misschien een optie voor u! Ook deze bbq is snel op temperatuur. De stekker moet in het stopcontact en u kunt vrijwel direct beginnen met barbecueën. Door middel van de gloeispiralen bij een elektrische barbecue kan het vlees gelijkmatig verhit worden. 
  • Rookovens: Iets anders dan een barbecue, is een rookoven. Dit is een 'oven' waarmee vlees, kip, vis of groenten gerookt kan worden. Doordat het hout wordt verbrand, geeft dit rook en dat geeft het eten dan weer die heerlijke, rokerige smaak. Het is een andere manier van barbecueën waar u de tijd voor moet nemen, maar wat uiteindelijk voor heerlijk, smaakvol eten zorgt.

In onze winkel in Wijchen, Tiel en Malden kunt u verschillende barbecues vinden. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten barbecues. De medewerkers van Tuincentrum Tuinwereld helpen u graag en kunnen u advies geven welke barbecue het best bij u past.