Tuinmeubelen Tiel

Bent u op zoek naar tuinmeubelen in de omgeving van Tiel? Kom dan eens langs bij een van de tuincentra van TuinWereld. U kunt bij ons terecht in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt. Wij geven u graag deskundig advies over de aanschaf en het onderhoud van uw tuinmeubelen.

Tuinmeubelen kopen van verschillende materialen in Tiel

U wilt nieuwe tuinmeubelen aanschaffen bij TuinWereld in Tiel. Het is dan handig om allereerst na te denken over de materiaalsoort. Wij hebben de voor- en nadelen van de tuinmeubelen die wij verkopen voor u op een rijtje gezet. Bij ons koopt u:

  • Tuinmeubelen van wicker
  • Houten tuinmeubelen
  • Metalen tuinmeubelen
  • Tuinmeubelen van kunststof

Wicker tuinmeubelen zijn erg populair. Dit komt vooral doordat het een duurzaam en onderhoudsvriendelijkheid materiaal is. Wicker wordt ook wel kunststof vlechtwerk genoemd en het geeft tuinmeubelen een natuurlijke uitstraling. Daarnaast is wicker licht in gewicht en erg stevig. Tuinmeubelen van wicker zijn makkelijk te verplaatsen. Met de aanschaf van houten tuinmeubelen creëert u de meest natuurlijke en robuuste look, maar dit materiaal heeft als nadeel dat er vaak relatief veel onderhoud nodig is. Hout is vaak wel te bewerken met bijvoorbeeld olie, waardoor het langer mooi blijft en er minder onderhoud nodig is. Verschillende soorten hout zorgen voor een andere sfeer. Taek geeft bijvoorbeeld een tropische uitstraling en steigerhout een robuuste uitstraling. Metalen tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. De tuinmeubelen zijn licht en dus gemakkelijk te verplaatsen. Zorg er altijd voor dat deze tuinmeubelen bewerkt zijn met een roest-resistente coating en een weerbestendige poedercoating. Het grote voordeel van tuinmeubelen van kunststof is dat er weinig onderhoud nodig is. De meubelen zijn licht, vaak verstelbaar en inklapbaar en erg functioneel.

Hoe onderhoudt u uw meubels voor in de tuin?

Heeft u een paar prachtige tuinmeubelen gevonden bij ons tuincentrum in Tiel? Dan is het erg belangrijk dat u deze tuinmeubelen ook op de juiste manier onderhoud. Onze deskundige medewerkers geven u graag advies. Elk materiaal heeft zo zijn eigen onderhoud nodig, maar er zijn ook enkele algemene tips. Haal de meubels ’s winters bijvoorbeeld altijd naar binnen of dek ze af met hoezen. Vermijd daarnaast agressieve, scherpe schoonmaakmiddelen. Uw tuinmeubel kan hier onnodig door beschadigen. Maak uw tuinmeubelen eens in de maand schoon met een goede borstel, veel water en een beetje groene zeep. Gebruik voor houten tuinmeubelen speciale houtreiniger. Dit zorgt er namelijk voor dat biologische aanslag wordt verwijderd.

tuinmeubelen-kopen-tiel-tuinwereld

Diverse accessoires voor tuinmeubelen bij TuinWereld in Tiel

U kunt niet alleen voor tuinmeubelen terecht bij TuinWereld in Tiel maar ook voor verschillende tuinmeubelaccessoires. Voor prachtige parasols van goede kwaliteit of stijlvolle kussens bent u bij TuinWereld in Tiel aan het juiste adres. Wilt u uw tuinmeubel kussens opbergen als u deze niet gebruikt? Kijk dan eens bij ons assortiment opbergkisten. Deze opbergkisten zijn van goede kwaliteit en ideaal als u bijvoorbeeld een aantal boeken of tijdschriften bij de hand wilt hebben, maar niet wilt dat deze nat worden. 

Meer informatie over tuinmeubelen, planten of interieur? Bekijk onze online tuintips, tuinnieuws of plantengids.