• Gewasbescherming

    Gewasbescherming

    Gewasbescherming

Gewasbescherming

Bij Tuincentrum Tuinwereld vind je verschillende soorten gewasbescherming. Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het bestrijden van vervelende rupsen, luizen of schimmels, is het belangrijk om even af te vragen of de desbetreffende plant op de juiste plaats staat. Je kunt namelijk proberen om de plant op een andere plek te zetten; een standplaats in de zon of in het donker kan namelijk de groei en bloei van een plant bevorderen. Controleer ook altijd of de grond van de plant niet te nat of juist te droog is. Mochten deze dingen niet helpen, dan kun je het probleem oplossen door middel van bestrijdingsmiddelen te gebruiken. De medewerkers van onze winkels kunnen je adviseren welke producten je het best kunt gebruiken. Lees voor gebruik altijd goed het etiket en mochten er nog vragen zijn; je kunt met één van onze vestigingen altijd even bellen.

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 84 producten

Op een veilige en verantwoorde manier jouw gewas beschermen?

Wil je op een verantwoorde en veilige manier jouw planten beschermen tegen vervelende plagen en ziekten? Dan kun je met een goed gevoel producten van ECOstyle en Protect Garden gebruiken. In de vestigingen van Tuinwereld vind je een ruim assortiment van deze twee merken. De producten zijn op een ecologische manier ontwikkeld, zodat je ze in de tuin kunt gebruiken. Voordat je aan de slag gaat met bestrijdingsmiddelen is het belangrijk om te weten wat nu het probleem is bij jouw plant. Maak een foto van de plant of neem een stukje van de plant mee naar één van onze winkels. Onze medewerkers kunnen vervolgens kijken wat het probleem is en jou adviseren welke producten je het best kunt gebruiken. Een veelvoorkomend probleem van de laatste tijd is de buxusmot of buxusrups. Ook voor dit probleem vind je in ons tuincentrum een oplossing. Zo verkopen wij onder andere de buxusmotval. Dit is een product waarmee je de buxusmot kunt opsporen en deze meteen kunt vangen.

Tips bij het gebruiken van bestrijdingsmiddelen

Tegenwoordig zijn de bestrijdingsmiddelen zo gemaakt dat je ze prima zelf in en om het huis kunt gebruiken. Toch is het belangrijk om met enkele dingen rekening te houden. Wij geven je graag wat tips:

  • Laat je allereerst goed informeren over welke producten je het best kunt gebruiken én lees de gebruiksaanwijzing van het product.
  • Soms is het nodig om beschermende kleding te dragen. Trek dan bijvoorbeeld een lange broek aan, handschoenen, dichte laarzen en een shirt of trui met lange mouwen.
  • Zorg dat je altijd de juiste dosering gebruikt. Wanneer je een hogere dosering gebruikt, is de kans op schade groter en dat is zonde.
  • Wanneer je klaar bent, moet je alles goed reinigen; jouw handen en de spullen die je hebt gebruikt.

Tuincentrum Tuinwereld | Gewasbescherming | Bestrijdingsmiddelen

Gewasbescherming kopen? Tuincentrum Tuinwereld heeft een ruim assortiment

Ben je dus op zoek naar bestrijdingsmiddelen om jouw gewassen te beschermen of problemen op te lossen? Kom dan langs bij Tuinwereld in Malden, Tiel, Wijchen of Bocholt en laat je door onze medewerkers adviseren over de diverse mogelijkheden voor gewasbescherming. Neem bijvoorbeeld een stukje van de plant mee, zodat onze medewerkers je meteen kunnen vertellen wat er mis is met de plant. Kortom, bij problemen met jouw planten zit je bij Tuincentrum Tuinwereld helemaal goed!