Kunstkerstbomen

Ben je op zoek naar een kunstkerstboom maar zie je door het grote aanbod in bomen het bos niet meer?

Eigenschappen

Onze kunstkerstboomcollectie heeft de volgende kenmerken:

 • takken met een stalen kern en naaldvast.
 • 10 jaar garantie op de boom, 3 jaar garantie op electrische delen. 
 • brandvertragend, officieel NEN-gecertificeerd.
 • een degelijke standaard. 
 • duidelijke gebruiksaanwijziging. 

Kleur boom

Veel bomen zijn verkrijgbaar in groen of blauw. Groen oogt warmer en in te combineren met alle kleuren decoraties. Blauw daarentegen is prachtig met blauwe, grijze of witte decoraties, maar combineert niet mooi met bijvoorbeeld rood, bruin of goud.

Takken/naalden

Sommige bomen hebben horizontale takken, andere bomen hebben licht hangende takken. Daarnaast zijn er kortnaaldige en langnaaldige takken. Met kunstbomen wordt getracht echte bomen zo reëel mogelijk te immiteren. In de natuur hebben kortnaaldige bomen horizontale takken (zoals Picea of traditionele kerstboom), langnaaldige bomen lichtafhangende takken (zoals Nordmann-bomen). Het voordeel van kortnaaldige bomen is dat deze meer ruimte tussen te takken hebben, waardoor er meer met diepte/perspectief gedecoreerd kan worden. Sommige bomen zijn afgeleid van een Pinus of hebben een bevroren uiterlijk.

Met of zonder lampjes

Onze bomen hebben minilampjes of LED-lampjes. LED-lampjes zijn energiezuinig en zeer duurzaam en kunnen een leven lang mee. Minilampjes zijn ook bijna onverwoestbaar. Minilampjes moeten wel verwisselbaar zijn. Daarnaast moeten bij het uitvallen van een lampje, de overige lampjes gewoon blijven branden. Een boom zonder lampjes is het mooist te decoreren met clusterverlichting. Advies: een boom van 1,85m heeft 18 meter clusterlampjes nodig.

Verschillende modellen

Om uw keuze te vergemakkelijken, hebben wij een duidelijke bomenselectie gemaakt. Dit zijn onze belangrijkste modellen:

 • De Table tree is de kleine kunstboom tot 1,20m, met of zonder LED-lampjes op batterijen. Door het gebruik van LED-lampjes, brand het boompje enkele weken lang op slechts één paar batterijen.
 • Matterhorn Fir is een kortnaaldige kunstkerstboom, is verkrijgbaar in groen en blauw.
 • De Forest Frosted Pine is gebaseerd op een Pinus en heeft topjes met ‘ bevroren’ uitstraling.
 • De Westendorf Spruce heeft lange naalden. Dit is de goedkoopste boom maar ondanks zijn lage prijs, een chique boom.
 • De Patton Fir is een voordelige groene boom met ‘warm’-LED-verlichting en is voorzien van een dimmer.
 • De Frasier Fir heeft korte naalden en sierlijk hangende platte takjes. Hij is verkrijgbaar in groen en blauw, met en zonder lampjes.
 • De Abies Nordmann heeft lange, blauw-groene naalden en licht hangende takken. De echte variant van de Abies Nordmann is de meest verkochte echte kerstboom van Nederland en wordt ook wel Nordmanden genoemd.

 

Kunstkerstboom opzetten

Welke kunstkerstboom kies je en hoe kun je deze het beste opzetten?
Groenstylist Romeo Sommers geeft je tips, zodat je binnen mum van tijd een prachtige kunstkerstboom in huis hebt staan...