Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Koreaanse zilverspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een decoratieve vorm. Is slecht verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochtige, 'gemiddelde' zandhoudende bodem. Dus bestaand uit zand-veen of zand-klei/leem en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is goed te combineren met 'open plaats' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Abies koreana 'Piccolo'? De Abies koreana 'Piccolo' is ook wel bekend als Koreaanse zilverspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Koreaanse zilverspar is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Abies koreana 'Piccolo'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Koreaanse zilverspar niet!

  • Nederlandse naam: Koreaanse zilverspar Wetenschappelijke naam: Abies koreana 'Piccolo' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Abies Familie: Pinaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee