Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bergzilverspar, familie van de Pinaceae. De bladeren zijn blauwgrijs. De volwassen hoogte van deze conifeer is ca. 300 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Heeft een opvallende bladkleur. Is goed verkrijgbaar.
Te gebruiken zonder specifieke eisen aan hun standplaats.
Met een grote sierwaarde, vooral bv. als accentplant in het openbaar groen en in de tuin vanwege de mooie vorm, de bloeiwijze of de bladkleur. Deze plant wenst een voedselrijke, vochthoudende tot vochtige bodem. Voor wat betreft de zuurgraad is ze vrij tolerant (pH = 5.5 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Abies lasiocarpa 'Compacta'? De Abies lasiocarpa 'Compacta' is ook wel bekend als Bergzilverspar. Deze Pinaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 300 centimeter. De Bergzilverspar is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Abies lasiocarpa 'Compacta'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bergzilverspar niet!

  • Nederlandse naam: Bergzilverspar Wetenschappelijke naam: Abies lasiocarpa 'Compacta' Type plant: Conifeer
  • Geslacht: Abies Familie: Pinaceae Bladkleur: Blauw
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon
  • Wintergroen: Ja Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 300
  • Giftig: Nee