Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Flox, familie van de Polemoniaceae. De bloemkleur is rood+wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met ?. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze een- tweejarige is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot +5 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte:
Zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden' en een open plaats zonder bomen of struiken. 3. Deze eenjarige plant verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren Is goed te combineren met 'rotsplanten' als de bodem ter plaatse maar niet te droog wordt. Als daaraan wordt voldaan is ze ook geschikt voor potten en bloembakken. De plant heeft stevige stengels en laat zich goed combineren.

Bent u op zoek naar Phlox 'Palona Rose with Eye'? De Phlox 'Palona Rose with Eye' is ook wel bekend als Flox. Deze Polemoniaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Flox is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Phlox 'Palona Rose with Eye'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Flox niet!

  • Nederlandse naam: Flox Wetenschappelijke naam: Phlox 'Palona Rose with Eye' Type plant: Een-tweejarig
  • Geslacht: Phlox Familie: Polemoniaceae Bloemkleur: Rood, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee