Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Krentenboompje, familie van de Rosaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze grote heester is ca. 500 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Heeft een opvallende bladkleur. Is matig verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of halfschaduw en verdraagt zomerse hitte redelijk, mits de standplaats voldoende vochtig. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Amelanchier laevis? De Amelanchier laevis is ook wel bekend als Krentenboompje. Deze Rosaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 500 centimeter. De Krentenboompje is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Amelanchier laevis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Krentenboompje niet!

  • Nederlandse naam: Krentenboompje Wetenschappelijke naam: Amelanchier laevis Type plant: Heester
  • Geslacht: Amelanchier Familie: Rosaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 500 Giftig: Nee