Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Stermagnolia, familie van de Magnoliaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 400 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. Heeft een opvallende bloeiwijze. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een koele, beschutte plaats.
Bijvoorbeeld voor stedelijk openbaar groen (parken) en bostuinen. Deze plant wenst een matig voedselrijke, vochthoudende tot vochtige, 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Kan bij nachtvorst in april-mei schade oplopen. Deze plant is in haar jonge jaren eenvoudig met allerlei vaste planten te combineren. Later alleen nog maar met 'bosrand' en 'bosplanten'.

Bent u op zoek naar Magnolia stellata? De Magnolia stellata is ook wel bekend als Stermagnolia. Deze Magnoliaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 400 centimeter. De Stermagnolia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Magnolia stellata? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Stermagnolia niet!

  • Nederlandse naam: Stermagnolia Wetenschappelijke naam: Magnolia stellata Type plant: Heester
  • Geslacht: Magnolia Familie: Magnoliaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 400 Giftig: Nee