Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Parelbes, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit + roze bes en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn donkergroen. De volwassen hoogte van deze kleine heester is ca. 75 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. en blijft de gehele winter groen. Is ruim verkrijgbaar.
Geschikt voor een natte plaats.
Zeer geschikt voor tuinen en openbaar groen met een hoge grondwaterstand of aan de waterkant. Wenst een vochtige tot natte, zure, voedselarme veengrond en een plekje in de zon of halfschaduw. Bij voorkeur niet in de volle middagzon. Deze plant is goed te combineren met 'bosrand' en 'borderplanten', zolang die er niet te dicht op staan.

Bent u op zoek naar Pernettya mucronata 'Rosea'? De Pernettya mucronata 'Rosea' is ook wel bekend als Parelbes. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 75 centimeter. De Parelbes is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Pernettya mucronata 'Rosea'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Parelbes niet!

  • Nederlandse naam: Parelbes Wetenschappelijke naam: Pernettya mucronata 'Rosea' Type plant: Heester
  • Geslacht: Pernettya Familie: Ericaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochtig Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Zuurgraad grond: Zuur tot zwak zuur Hoogte in CM: 75 Giftig: Nee