Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Boeren jasmijn, familie van de Philadelphaceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen. De volwassen hoogte van deze middelgrote heester is ca. 200 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. Is goed verkrijgbaar.
Geschikt voor een soortrijke aanplant.
Bijvoorbeeld voor aanplant in windbeschutte (stads)tuinen en openbaar groen. Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond en een vrij neutrale zuurgraad (pH = 6 - 8). Verlangt een plekje in de zon of lichte schaduw. Bij voorkeur uit de middagzon. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vocht-/voedingopname, lastig met vaste planten te combineren.

Bent u op zoek naar Philadelphus coronarius 'Variegatus'? De Philadelphus coronarius 'Variegatus' is ook wel bekend als Boeren jasmijn. Deze Philadelphaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 200 centimeter. De Boeren jasmijn is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Philadelphus coronarius 'Variegatus'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Boeren jasmijn niet!

  • Nederlandse naam: Boeren jasmijn Wetenschappelijke naam: Philadelphus coronarius 'Variegatus' Type plant: Heester
  • Geslacht: Philadelphus Familie: Philadelphaceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Zuurgraad grond: Zwak zuur tot licht basisch Hoogte in CM: 200 Giftig: Nee