Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Berenklauw, familie van de Acanthaceae. De bloemkleur is lilaroze en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 120 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Acanthus mollis 'Latifolius'? De Acanthus mollis 'Latifolius' is ook wel bekend als Berenklauw. Deze Acanthaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 120 centimeter. De Berenklauw is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Acanthus mollis 'Latifolius'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Berenklauw niet!

  • Nederlandse naam: Berenklauw Wetenschappelijke naam: Acanthus mollis 'Latifolius' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Acanthus Familie: Acanthaceae Bloemkleur: Paars
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 120 Giftig: Nee