Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Adonis, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. februari tot en met maart. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk en vochthoudend tot vochtig zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Adonis amurensis 'Fukujukai'? De Adonis amurensis 'Fukujukai' is ook wel bekend als Adonis. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Adonis is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Adonis amurensis 'Fukujukai'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Adonis niet!

  • Nederlandse naam: Adonis Wetenschappelijke naam: Adonis amurensis 'Fukujukai' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Adonis Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Februari, Maart
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee