Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Anemonella, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is roze gevuld en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei. De bladeren zijn groen en ongeveer 15 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een voedzame, humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Deze plant is ook te gebruiken als overgang naar de rotstuin en op plaatsen met iets meer zon. De bodem moet dan wel goed vochthoudend zijn. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze'? De Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze' is ook wel bekend als Anemonella. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Anemonella is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Anemonella niet!

  • Nederlandse naam: Anemonella Wetenschappelijke naam: Anemonella thalictroides 'Dubbel Roze' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Anemonella Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: April, Mei
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee