Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Akelei, familie van de Ranunculaceae. De bloemkleur is blauw+wit en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 20 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 20 cm. (25 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een matig voedselrijke bodem en een licht beschaduwde standplaats. Bijvoorbeeld in de schaduw van grote keien. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Aquilegia flabellata 'Ministar'? De Aquilegia flabellata 'Ministar' is ook wel bekend als Akelei. Deze Ranunculaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 20 centimeter. De Akelei is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Aquilegia flabellata 'Ministar'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Akelei niet!

  • Nederlandse naam: Akelei Wetenschappelijke naam: Aquilegia flabellata 'Ministar' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Aquilegia Familie: Ranunculaceae Bloemkleur: Blauw, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 20 Giftig: Nee