Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Struikhei, familie van de Ericaceae. De bloemkleur is wit-paarsrood en de bloeitijd is van ca. september tot en met december. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige plek op niet te arme grond. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Groeit bodembedekkend en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Calluna vulgaris 'Marleen'? De Calluna vulgaris 'Marleen' is ook wel bekend als Struikhei. Deze Ericaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Struikhei is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Calluna vulgaris 'Marleen'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Struikhei niet!

  • Nederlandse naam: Struikhei Wetenschappelijke naam: Calluna vulgaris 'Marleen' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Calluna Familie: Ericaceae Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: September, Oktober, November, December
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee