Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Vingerhoedskruid, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is bruingeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn donkergroen en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 125 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant heeft in de winter bescherming nodig tegen overvloedige regen en sneeuw. In de zomer moet u ervoor waken dat ze niet uitdroogt. Het is een opvallende plant, die ook als solitair te gebruiken is.

Bent u op zoek naar Digitalis ferruginea? De Digitalis ferruginea is ook wel bekend als Vingerhoedskruid. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 125 centimeter. De Vingerhoedskruid is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Digitalis ferruginea? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Vingerhoedskruid niet!

  • Nederlandse naam: Vingerhoedskruid Wetenschappelijke naam: Digitalis ferruginea Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Digitalis Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Bruin, Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 125 Giftig: Nee