Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Niervaren, familie van de Aspidiaceae. De bladeren zijn groen en ongeveer 60 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 60 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 45 cm. (3-5 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Dryopteris marginalis? De Dryopteris marginalis is ook wel bekend als Niervaren. Deze Aspidiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 60 centimeter. De Niervaren is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Dryopteris marginalis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Niervaren niet!

  • Nederlandse naam: Niervaren Wetenschappelijke naam: Dryopteris marginalis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Dryopteris Familie: Aspidiaceae Bladkleur: Groen
  • Veelkleurig blad: Nee Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw
  • Wintergroen: Nee Hoogte in CM: 60 Giftig: Nee