Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Prikneus, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is rose+wit en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn grijs en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze niet woekerende bladhoudende plant wenst een vrij droge bodem. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Lychnis coronaria 'Oculata'? De Lychnis coronaria 'Oculata' is ook wel bekend als Prikneus. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Prikneus is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Lychnis coronaria 'Oculata'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Prikneus niet!

  • Nederlandse naam: Prikneus Wetenschappelijke naam: Lychnis coronaria 'Oculata' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Lychnis Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Grijs Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee