Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Bergamotplant, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is helderrood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Monarda 'Mrs Perry'? De Monarda 'Mrs Perry' is ook wel bekend als Bergamotplant. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Bergamotplant is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Monarda 'Mrs Perry'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Bergamotplant niet!

  • Nederlandse naam: Bergamotplant Wetenschappelijke naam: Monarda 'Mrs Perry' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Monarda Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Rood
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee