Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Middelste teunisbloem, familie van de Oenotheraceae. De bloemkleur is geel en de bloeitijd is van ca. juli tot en met september. De bladeren zijn groen en ongeveer 20 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 150 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Oenothera biennis? De Oenothera biennis is ook wel bekend als Middelste teunisbloem. Deze Oenotheraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 150 centimeter. De Middelste teunisbloem is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Oenothera biennis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Middelste teunisbloem niet!

  • Nederlandse naam: Middelste teunisbloem Wetenschappelijke naam: Oenothera biennis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Oenothera Familie: Oenotheraceae Bloemkleur: Geel
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 150 Giftig: Nee