Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Oosterse klaproos, familie van de Papaveraceae. De bloemkleur is roze+wit hart en de bloeitijd is van ca. mei tot en met juni. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -35 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Borderplant.
Deze plant is zeer geschikt voor de siertuin. Ze heeft opvallend blad, bloei, of vorm en laat zich eenvoudig combineren. Verlangt een zonnige plek en goed doorlatende, voedselrijke grond. Deze plant is zeer geschikt om te combineren met de 'basisplanten'. Verdraagt korte periodes van droogte prima. Natte winters daarentegen niet. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Papaver orientale 'Pinnacle'? De Papaver orientale 'Pinnacle' is ook wel bekend als Oosterse klaproos. Deze Papaveraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Oosterse klaproos is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Papaver orientale 'Pinnacle'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Oosterse klaproos niet!

  • Nederlandse naam: Oosterse klaproos Wetenschappelijke naam: Papaver orientale 'Pinnacle' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Papaver Familie: Papaveraceae Bloemkleur: Roze, Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Mei, Juni
  • Vochtigheid: Droog-vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee