Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Peltoboykinia, familie van de Saxifragaceae. De bloemkleur is groengeel en de bloeitijd is van ca. juni tot en met juli. De bladeren zijn groen en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 50 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosplant.
Deze plant is zeer geschikt voor tuinen met meerdere (vrijwel) volwassen bomen en heesters. Verlangt een plekje in de halfschaduw en een humusrijke bodem met weinig boomwortels in haar nabijheid. Direct zonlicht op het blad kan voor problemen zorgen. Zorg dus voor gefilterd licht door haar in de schaduw van bomen of heesters te plaatsen, maar niet te dicht erop. Deze plant is goed te combineren met 'bosrandplanten' op een vochthoudende bodem. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Peltoboykinia tellimoides? De Peltoboykinia tellimoides is ook wel bekend als Peltoboykinia. Deze Saxifragaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 50 centimeter. De Peltoboykinia is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Peltoboykinia tellimoides? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Peltoboykinia niet!

  • Nederlandse naam: Peltoboykinia Wetenschappelijke naam: Peltoboykinia tellimoides Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Peltoboykinia Familie: Saxifragaceae Bloemkleur: Geel, Groen
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 50 Giftig: Nee