Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Slangenkop, familie van de Scrophulariacea. De bloemkleur is lila+wit en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen+rood en ongeveer 25 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 100 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een vrij zonnige plek met af en toe wat schaduw van bomen of heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Geeft een goede snijbloem.

Bent u op zoek naar Penstemon utahensis? De Penstemon utahensis is ook wel bekend als Slangenkop. Deze Scrophulariacea heeft een maximale hoogt van ongeveer 100 centimeter. De Slangenkop is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Penstemon utahensis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Slangenkop niet!

  • Nederlandse naam: Slangenkop Wetenschappelijke naam: Penstemon utahensis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Penstemon Familie: Scrophulariacea Bloemkleur: Paars, Wit
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Halfschaduw / zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 100 Giftig: Nee