Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Duizendknoop, familie van de Polygonaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juni tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 10 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 25 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 30 cm. (8-11 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke bodem al neemt ze ook genoegen met een lichte schaduwplaats. Ze groeit in het algemeen vrij snel. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek, maar kan redelijk tegen droogte. U kunt haar het best uitplanten in grotere groepen. Groeit bodembedekkend en laat zich moeilijk combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Persicaria affinis? De Persicaria affinis is ook wel bekend als Duizendknoop. Deze Polygonaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 25 centimeter. De Duizendknoop is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Persicaria affinis? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Duizendknoop niet!

  • Nederlandse naam: Duizendknoop Wetenschappelijke naam: Persicaria affinis Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Persicaria Familie: Polygonaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 25 Giftig: Nee