Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Duizendknoop, familie van de Polygonaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn groen+creme+rood en ongeveer 30 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 70 cm. Verdraagt een temperatuur tot -25 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is slecht verkrijgbaar.
Bosrandplant.
Deze plant is zeer geschikt voor vrij open tuinen met slechts een enkele volwassen boom of heester. Verlangt een licht beschaduwde plek nabij bomen en heesters. De bodem moet voedselrijk, doorlatend en vochthoudend zijn, al wordt een droge standplaats ook goed verdragen. Kan zich sterk uitzaaien als de omstandigheden juist zijn. In dat geval is uitzaaien te voorkomen door bv. de uitgebloeide bloemen te verwijderen.

Bent u op zoek naar Persicaria filiformis 'Painter's Palette'? De Persicaria filiformis 'Painter's Palette' is ook wel bekend als Duizendknoop. Deze Polygonaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 70 centimeter. De Duizendknoop is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Persicaria filiformis 'Painter's Palette'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Duizendknoop niet!

  • Nederlandse naam: Duizendknoop Wetenschappelijke naam: Persicaria filiformis 'Painter's Palette' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Persicaria Familie: Polygonaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen, Rood Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend Zon / schaduw: Schaduw Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 70 Giftig: Nee