Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Wit hoefblad, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 80 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Petasites albus? De Petasites albus is ook wel bekend als Wit hoefblad. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Wit hoefblad is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Petasites albus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Wit hoefblad niet!

  • Nederlandse naam: Wit hoefblad Wetenschappelijke naam: Petasites albus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Petasites Familie: Asteraceae Bloemkleur: Wit
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee