Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Groot hoefblad, familie van de Asteraceae. De bloemkleur is bruinroze en de bloeitijd is van ca. maart tot en met april. De bladeren zijn groen en ongeveer 100 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 30 cm. Verdraagt een temperatuur tot -30 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 58 cm. (1-3 st. per m2.) Is ruim verkrijgbaar.
Solitairplant.
Deze plant heeft een opvallende vorm welke gezichtsbepalend en sfeerbepalend kan zijn voor de tuin. Daardoor soms wat lastig te combineren. Verlangt een zonnige tot licht beschaduwde plek en een vochthoudende tot (af en toe) vochtige bodem. De plant kan flink woekeren. Het is een woekerende plant met veel worteluitlopers.

Bent u op zoek naar Petasites hybridus? De Petasites hybridus is ook wel bekend als Groot hoefblad. Deze Asteraceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 30 centimeter. De Groot hoefblad is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Petasites hybridus? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Groot hoefblad niet!

  • Nederlandse naam: Groot hoefblad Wetenschappelijke naam: Petasites hybridus Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Petasites Familie: Asteraceae Bloemkleur: Bruin, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Maart, April
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Lichte schaduw / zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 30 Giftig: Nee