Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kleine mantelanjer, familie van de Caryophyllaceae. De bloemkleur is roze gevuld en de bloeitijd is van ca. juni tot en met augustus. De bladeren zijn groen en ongeveer 5 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 15 cm. Verdraagt een temperatuur tot -20 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 26 cm. (11-15 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Rotstuinplant.
Deze plant komt van oorsprong uit de bergen en is dan ook zeer geschikt voor de rotstuin als 'voegenvuller' in de stapelmuur of tussen stenen (ook bestrating). Verlangt een zonnige plek en een matig voedselrijke, stenige bodem. Deze plant staat het liefst op een licht vochtige plek. U kunt haar goed uitplanten In kleine groepjes of als eenling. Woekert niet of nauwelijks en laat zich goed combineren met andere planten.

Bent u op zoek naar Petrorhagia saxifraga 'Rosette'? De Petrorhagia saxifraga 'Rosette' is ook wel bekend als Kleine mantelanjer. Deze Caryophyllaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 15 centimeter. De Kleine mantelanjer is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Petrorhagia saxifraga 'Rosette'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kleine mantelanjer niet!

  • Nederlandse naam: Kleine mantelanjer Wetenschappelijke naam: Petrorhagia saxifraga 'Rosette' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Petrorhagia Familie: Caryophyllaceae Bloemkleur: Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juni, Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Vochthoudend-vochtig Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 15 Giftig: Nee