Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Brandkruid, familie van de Lamiaceae. De bloemkleur is purp.roze bruingroen en de bloeitijd is van ca. juli tot en met augustus. De bladeren zijn viltig grijsgroen en ongeveer 70 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 140 cm. Verdraagt een temperatuur tot -15 gr. C. De geadviseerde plantafstand is 33 cm. (7-9 st. per m2.) Is goed verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze plant verdraagt zomerse droogte en winterse kou prima. Natte kwakkelwinters is een ander verhaal. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Phlomis samia? De Phlomis samia is ook wel bekend als Brandkruid. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 140 centimeter. De Brandkruid is niet wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Phlomis samia? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Brandkruid niet!

  • Nederlandse naam: Brandkruid Wetenschappelijke naam: Phlomis samia Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phlomis Familie: Lamiaceae Bloemkleur: Paars, Roze
  • Bladkleur: Grijs, Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Nee
  • Hoogte in CM: 140 Giftig: Nee