Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

Wis selectie

De nederlandse naam is Kaapse fuchsia, familie van de Scrophulariaceae. De bloemkleur is rozerood en de bloeitijd is van ca. juli tot en met oktober. De bladeren zijn groen en ongeveer 40 cm. hoog. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. 80 cm. Verdraagt een temperatuur tot -10 gr. C. en blijft de gehele winter groen. De geadviseerde plantafstand is 38 cm. (5-7 st. per m2.) Is matig verkrijgbaar.
Plant voor een open ruimte.
Deze plant is zeer geschikt voor 'de tuin op het zuiden'. Verlangt een zonnige, warme plek op niet te arme grond en buiten de schaduwzone van bomen en heesters. Ze kan gebruikt worden als borderplant, want ze laat zich eenvoudig combineren. Deze halfheester of dwergheester verdraagt vrij droge bodems en kan ook gebruikt worden als accentplant in de border. Het is een plant voor de liefhebber. Ze stelt namelijk meer eisen qua verzorging, zoals bijvoorbeeld winterbescherming.

Bent u op zoek naar Phygelius rectus 'Devil's Tears'? De Phygelius rectus 'Devil's Tears' is ook wel bekend als Kaapse fuchsia. Deze Scrophulariaceae heeft een maximale hoogt van ongeveer 80 centimeter. De Kaapse fuchsia is wintergroen. Wilt u meer informatie ontvangen of tips over deze Phygelius rectus 'Devil's Tears'? U bent van harte welkom in ons tuincentrum maar houdt u  er alstublieft rekening mee dat niet alle planten altijd beschikbaar zijn, dus ook de Kaapse fuchsia niet!

  • Nederlandse naam: Kaapse fuchsia Wetenschappelijke naam: Phygelius rectus 'Devil's Tears' Type plant: Vaste plant
  • Geslacht: Phygelius Familie: Scrophulariaceae Bloemkleur: Rood, Roze
  • Bladkleur: Groen Veelkleurig blad: Nee Bloeitijd: Juli, Augustus, September, Oktober
  • Vochtigheid: Droog Zon / schaduw: Zon Wintergroen: Ja
  • Hoogte in CM: 80 Giftig: Nee