Barbecues

Wat is er nu lekkerder dan, op een mooie en warme zomerse avond, heerlijk buiten het eten te bereiden? Barbecues, buitenkeukens en alle bijbehorende accessoires hebben wij ook in ons tuincentrum. Zo weet u zeker dat u tijdens die mooie avonden kunt genieten van het barbecueën!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

€   - 
Wis selectie
1 - 60 van 310 producten

In de zomer worden er aardig wat barbecues tevoorschijn gehaald om lekker te kunnen barbecueën. Niets is fijner dan met vrienden of familie te kunnen barbecueën met een heerlijk hapje en drankje. Woont u in de buurt van Malden, Tiel, Wijchen of Bochelt in Duitsland en zoekt u een barbecue? Kom dan eens langs in één van de vestigingen van Tuincentrum Tuinwereld. 

Verschillende soorten bbq's

Barbecueën is eigenlijk een vorm van koken. Barbecueën gebeurd altijd buiten en het maakt niet uit of het zomer of winter is. Vlees, kip, vis of groenten worden door middel van het grillen bereid op een rooster. De echte bbq-kenner heeft zo zijn eigen voorkeur voor een specifieke barbecue. Wij hebben verschillende soorten barbecues op een rijtje gezet:

  • Houtskool barbecues - Voor een houtskool barbecue worden aanmaakblokjes gebruikt om de houtskool sneller en makkelijk te laten branden. Deze bbq heeft ongeveer een half uurtje nodig voordat hij op temperatuur is. Het is namelijk belangrijk dat de bbq goed wordt verwarmd, voordat het gegrild kan worden. Wat heel typisch is aan deze bbq, is dat er een rokerige, grillsmaak aan het vlees komt.
  • Gasbarbecues: De naam zegt het eigenlijk al, maar gasbarbecues werken op gasflessen. Een voordeel hiervan, is dat de bbq snel op temperatuur is. Daarnaast kan de temperatuur met een gasbarbecues gemakkelijk afgesteld worden. Wilt u bijvoorbeeld een stuk vlees langzaam laten garen? Dan kan dat prima met een gasbarbecue. Wat ook niet geheel onbelangrijk is, is dat barbecueën met gas milieuvriendelijker is, dan barbecueën met houtskool.
  • Elektrische barbecues: Wilt u een snelle maaltijd? Dan is een elektrische barbecue misschien een optie voor u! Ook deze bbq is snel op temperatuur. De stekker moet in het stopcontact en u kunt vrijwel direct beginnen met barbecueën. Door middel van de gloeispiralen bij een elektrische barbecue kan het vlees gelijkmatig verhit worden. 
  • Rookovens: Iets anders dan een barbecue, is een rookoven. Dit is een 'oven' waarmee vlees, kip, vis of groenten gerookt kan worden. Doordat het hout wordt verbrand, geeft dit rook en dat geeft het eten dan weer die heerlijke, rokerige smaak. Het is een andere manier van barbecueën waar u de tijd voor moet nemen, maar wat uiteindelijk voor heerlijk, smaakvol eten zorgt.

In onze vestigingen in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt in Duitsland kunt u verschillende barbecues vinden. Wilt u meer informatie over de verschillende soorten barbecues. De medewerkers van Tuincentrum Tuinwereld helpen u graag en kunnen u advies geven welke barbecue het best bij u past.

Barbecues kopen | Tuincentrum Tuinwereld

Barbecue trends

Buiten koken is echt een trend geworden. Het maakt niet uit of het nu zomer of winter is, het kan altijd. Winter-barbecueën is dan ook erg hip! Organiseer eens een winter-barbecue met heerlijk vlees, vis en groenten. Desnoods met een lekker glaasje glühwein en de terrasverwarmer aan. Wat we tegenwoordig ook veel zien, zijn hele grote stukken vlees of vis die langzaam gegaard worden in de bbq. Het lekkerst is het natuurlijk als het stuk vlees of vis al een tijd in de marinade heeft gestaan. Dan is de smaak heerlijk ingetrokken. Als bijgerecht zijn verschillende groenten natuurlijk een goed idee! De medewerkers van Tuincentrum TuinWereld zijn op de hoogte van de laatste trends. Vraag hen om wat tips en advies!

Barbecue kopen in de buurt van Nijmegen

Barbecueën heeft echt iets sfeervols en gezelligs. Het maakt niet uit of het nu winter of zomer is; buiten eten kan altijd! Voor barbecues van verschillende, bekende merken bent u bij Tuincentrum TuinWereld op het juiste adres. Tevens kunt u bij ons ook barbecue accessoires vinden! Bekijk de openingstijden van onze vestigingen en dan zien we u hopelijk snel bij Tuincentrum TuinWereld!