Barbeques

Barbecueën is allang geen 'american way of living' meer, maar meer een serieuze manier om een prima maaltijd te bereiden in uw eigen groene woonkamer met familie en/of vrienden. Want wat is er nu leuker dan koken in uw eigen tuin.

Tegenwoordig zijn er barbecues in alle soorten en maten en is er dus voor iedereen een geschikte barbecue verkrijgbaar. De modellen lopen uiteen van kleine meeneembarbecue tot complete buitenkeukens. Maar waar moet u nu op letten? Hoe weet u welke barbecues het beste bij u past? Wij hebben voor u een aantal dingen op een rijtje gezet.

"Iedere barbecue heeft zijn voordelen, wij helpen u graag met de juiste keuze"

Verschillende soorten barbecues:

  • Houtskoolbarbecues
  • Gasbarbecues
  • Elektrische barbecues

Houtskoolbarbecues 

Wilt u die echte ouderwetse 'barbecuebeleving dan moet u kiezen voor een houtskoolbarbecue. Barbecueën op een houtskoolbarbecue vergt enige ervaring om echt goed te kunnen grillen. Maar het resultaat is een heerlijk 'rokerige' barbecuesmaak. Houtskoolbarbecues zijn er in verschillende uitvoeringen, van een bolvormig model tot een rechthoekig model. 

Voordelen:
Goedkoop in aanschaf
Rokerige smaak1. 

Nadelen:
‚Äč
Lange opwarmtijd
Kan vroegtijdig doven
Temperatuur moeilijker te regelen


Wij verkopen o.a. de volgende houtskoolbarbecues:

  • Weber Smokey Joe
  • Weber Compact Kettle
  • Weber One-Touch Original
  • Weber One-Touch Premium
  • Weber Mastertouch
  • TW collection - Los Angeles
  • TW collection - San Diego

Gasbarbecues 

U kiest voor een gasbarbecue als u snel wilt beginnen met barbecueën en als u ook wilt kunnen barbecueën in een overdekte ruimte. Ook gasbarbecues zijn in verschillende soorten en maten, maar vooral ook kwaliteiten. Het grootste voordeel van een gasbarbecue is dat hij heel snel op temperatuur is. 

Voordelen:
Snel klaar voor gebruik (+/- 10 minuten)
Temperatuurregelaar -> gebruiksvriendelijk
Geschikt voor overdekte ruimtes 

Nadelen:
Geen rooksmaak
Duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue


Wij verkopen o.a. de volgende gasbarbecues:

  • Weber Q-serie
  • Weber Spirit E-serie
  • Weber Genesis E-serie
  • Weber Summit
  • TW collection - Las Vegas
  • TW collection - San Francisco


Elektrische barbecues 

De elektrische barbecue is een barbecue die steeds populairder wordt. Dit is niet zo verwonderlijk, want binnen no-time kunt u aan de slag. Stekker in het stopcontact en u kunt beginnen. Deze barbecue kunt u zelfs binnen gebruiken, omdat er weinig tot geen rook ontstaat. 

Voordelen:
Direct te gebruiken
Geen rook
Compact -> makkekelijk mee te nemen 

Nadelen:
Afhankelijk van stroomaansluiting 
Geen rooksmaak
Duurder in aanschaf dan een houtskoolbarbecue 

 Daarnaast zit er nog een verschil in het gebruik van houtskool ten opzicht van briketten.
- Houtskool brandt sneller en wordt sneller warm
- Briketten gaan langer mee en zijn over het algemeen iets goedkoper


Wij verkopen o.a. de volgende elektrische barbecues van Weber:

  • Weber Q1400
  • Weber Q2400

 



Wat heeft u allemaal nodig voor een geslaagde barbecue?
1. Een barbecue
2. Juiste accessoires
3. Een gasfles, kolen/briketten of een stopcontact
4. Een emmer met water of zand om een eventueel uitslaande brand te blussen

TuinWereld verkoopt o.a. de volgende merken:
- Weber
- TW Collection (gas- houtskoolbarbecues)

  

Barbecue trend: de Weber Smokey Mountain Cooker
De rooktechniek was lang voorbehouden aan barbecue-experts, maar de Smokey Mountain Cooker brengt het roken voor iedereen binnen handbereik. Een product van Weber speciaal voor grillers die op zoek zijn naar nieuwe sensaties en unieke smaken.

Roken op uw barbecue
Roken is een eeuwenoud proces, in eerste instantie bedoeld om voedsel te conserveren. Tegenwoordig roken we voedsel voor de smaak. Vis, vlees, gevogelte, maar ook kaas, tofoe en groenten krijgen die kenmerkende rooksmaak nadat ze een tijdlang in de rook van smeulend hout hebben gehangen. Zelf roken, dat past helemaal bij de trend om lokale en biologische producten te gebruiken en ambachtelijke bereidingswijzen toe te passen. De Smokey Mountain Cooker is een rookbarbecue voor thuis, verkrijgbaar in drie formaten. Hierin garen de producten langzaam bij lage temperaturen. Denkt u hierbij aan een zelf gerookte paling of spareribs. De waterschaal zorgt ervoor dat zelfs mals gevogelte geen kans krijgt om uit te drogen. Naast de rookruimte heeft de Smokey Mountain Cooker bovenop ook een grillrooster om vlees, vis en groenten perfect te grillen.

Een andere trend op barbecue gebied is: winterbarbecueën

Welke barbecue u ook kiest, het wordt voor u zeker een prachtig barbecueseizoen, eet smakelijk!