In 4 simpele stappen een groen gazon zonder mos

Is het gras aan de overkant altijd groener? Dat is verleden tijd. ECOstyle maakt gazon onderhoud gemakkelijk met een simpel stappenplan wat je in één dag kunt uitvoeren. Zo geniet je snel van een groen gazon zonder mos!

 

Stap 1: verticuteren

Verticuteren is een manier om mos en vilt uit je gazon te verwijderen. Deze laag bestaat uit mossen, dode gras en en ander organisch materiaal wat het gras verstikt. Door te verticuteren geef je het gras meer ademruimte om zich goed te ontwikkelen, het gras groeit daardoor beter. Klik hier voor onze verticuteer artikelen.

 

 

Stap 2: Zaaien

Mede door te verticuteren en het verwijderen van vilt en mos kunnen kale plekken ontstaan. Geen paniek, kale plekken zijn gemakkelijk te herstellen met Graszaad-Herstel en SowEazy Herstel. Dit graszaad is toepasbaar op elk stukje grond en kiemt razendsnel!

Stap 3: Kalken

Mos en ander onkruid knokken zich snel omhoog. Deze planten houden namelijk van een flink zure grond, gras niet. AZ-Kalk maakt de grond minder zuur. Gras kan in een minder zure grond haar voedingstof beter opnemen. Zo kan het beter dicht groeien tot een sterke groene grasmat.

 

 

Stap 4: Bemesten

Door te bemesten geef je het gazon de voedingstoffen die het nodig heeft. Met Gazon-AZ wordt je gazon weerbaar, sterk en diepgroen. Gazon-AZ bevat goede schimmels en bacterie╠łn, deze zorgen voor een dichte grasmat en geven onkruid en mos geen kans om te groeien.

 

Dit heb je nodig voor gazononderhoud

Bekijk alle ECOstyle producten >>