Tuinmeubelen 2016

Waar kunt u rekening mee houden bij de aanschaf van een tuinmeubelset?

Kom naar TuinWereld en laat de vele mogelijkheden op u inwerken. Wij willen u graag helpen en adviseren in de voor u specifieke situatie. TuinWereld voert de meest belangrijke merken, maar we hebben ook een eigen importlijn met actuele en kwalitatieve tuinmeubelen.
TuinWereld verkoopt tuinmeubelen van o.a. de volgende merken:

  • Hartman
  • Life Outdoor Living
  • Platinum
  • Kettler

Eigen import

Daarnaast beschikken wij over een zeer uitgebreide eigen import collectie tuinmeubelen.
Deze collectie kunt u herkennen aan het SEAT label in onze winkel.

Onze tuinmeubelcollectie is opgedeeld in 6 verschillende categorieën:
1. Lounge: dit zijn sets puur voor het loungen. Deze sets vindt u vaak als hoekset.
2. Comfort: dit zijn veelal sets met lage tafels, waar u in de late uurtjes nog gezellig kunt genieten.
3. Dining: dit zijn sets speciaal ontwikkeld om aan te dineren, meestal bestaande uit een tafel en losse stoelen.
4. Bistro / bar / balkon: dit zijn de wat kleinere tuinsets die geschikt zijn voor een klein terras of balkon.
5. Special: tuinmeubels in deze categorie hebben een speciale look en zijn een echte blikvanger in uw tuin.
6. Parasol

 

1.-Lounge-1  2.-Comfort-1  3.-Dining

 

Verschillende materialen 

Wicker
Wicker is verreweg het meest voorkomende materiaaltype binnen onze tuinmeubelcollectie. Wicker is een vezel gemaakt van kunststof, die vaak als vlechtwerk wordt verwerkt. Het heeft een sterke visuele gelijkenis met rotan, echter zijn de eigenschappen van wicker meer geschikt voor gebruik in tuinmeubelen.

Teak
Teak is een tropische hardhoutsoort die van nature veel hars, kalk en olie bevat en erg vet en duurzaam is. Het is een uitstekende houtsoort voor gebruik in tuinmeubelen, omdat het vrij zacht is en goed bestand tegen weer en wind. De oorspronkelijke warmbruine kleur zal op den duur door weersinvloeden echter gaan vergrijzen. Bovendien kunnen in vergrijsd teak kleine windscheurtjes ontstaan. Het is daarom aan te raden het hout altijd goed te beschermen.

Aluminium
Aluminium tuinmeubelen worden veelal verkocht in combinatie met een textileen zitting. Ze vormen hedendaags de onderkant van de markt (kunststof uitgezonderd).

RVS / Metaal
RVS is een zeer sterk materiaal. De roestbestendigheid is geen eigenschap van het materiaal zelf maar wel van zijn oppervlak. De dikte van de passieve chroomoxide laag is afhankelijk van de oppervlakte behandeling. Hoe gladder het oppervlak hoe moeilijker het vuil erin kan nestelen. Wanneer de legering van het RVS en de oppervlakte behandeling correct gekozen zijn en het reinigen regelmatig geburt zal het RVS een lang leven dienen.

Kunststof
Kunststof tuinmeubelen zijn lang niet meer zo populair als een aantal jaar geleden. Echter is er nog steeds vraag naar dit type materiaal.

Overige materialen in onze tuinmeubelcollectie: Polywood - Spraystone & Natuursteen

Waar moet u dus opletten?

  Wicker Teak/Hout Aluminium RVS / Metaal MetaalKunststof
Duurzaamheid x x x xx x-
Onderhoudsvriendelijk xx - x x xx
Gewicht x - xx - x
Natuurlijke uitstraling x xx - - -

 

Onderhoud van de verschillende materialen:

Wicker
Wicker kan simpel gereinigd worden met lauw water. Gebruik GEEN agressieve schoonmaakmiddelen hiervoor. Onderhoud is op wicker niet van toepassing.

Teak
Teak kan gereinigd worden met warm water of een speciale teakreiniger voor hardnekkig vuil. Onderhouden kan middels teakolie (tegen vergrijzing) en speciale teakbeschermers voor langdurig effect.

Aluminium 
Bij aluminium is het raadzaam regelmatig schoon te maken met ene speciale aluminium reiniger. Niet met hardnekkige schoonmaakmiddelen.

RVS / Metaal 
Het is raadzaam RVS meubilair te reinigen met water en een zachte zeep. Hierdoor wordt de verontreiniging door zure regen of zweefroest (industrie gebieden) geminimaliseerd. Chloor en zoutwater zijn de grootste vijanden van RVS zodat in deze omgeving reiniging vaker nodig is.