1. LOVA: life on lava

               

De plant die durft te groeien op lava.

LOVA, LIFE ON LAVA

Ooit kwam het gloeiend heet – 700 graden Celsius – uit een vulkaan. En nu groeit er een plant op die vulkanische lava!
Een bijzonder natuurlijke combinatie. De plant ‘omarmt’ de lava met de wortels. De lavasteen biedt houvast en geeft vocht en voeding. En heel decoratief natuurlijk, zo’n brok lava in huis.

      

LOVA IS MAKKELIJK TE VERZORGEN! 
De plant haalt water uit de poreuze lava-steen en het waterdichte sierbakje. Vul het bakje tot 2/3e van de hoogte en zorg ervoor dat er altijd een bodempje water in zit, anders droogt Lova uit. Leidingwater bevat vaak kalk waardoor de steen uiteindelijk wit kan uitslaan. Geef daarom bij voorkeur regenwater. Plantenvoeding geven hoeft niet direct. De plant haalt zijn voeding in het begin uit de lava-steen. Geef van april tot oktober slechts een kwart van de aanbevolen dosering vloeibare kamerplantenvoeding mee tijdens het water geven. Lova staat graag op een lichte plaats, maar voorkom directe middagzon in de zomermaanden.

 

1.LOVA | DAVALLIA
Lova Davallia heeft bijzondere dicht behaarde uitlopers waaraan zij de bijnaam ‘Apenpootje’ dankt. Deze pootjes vormen een mooi contrast met de donkere lavasteen en het frisgroene blad. Door steeds nieuwe ‘pootjes’ met frisgroene blaadjes te vormen, groeit Lova Davallia uit tot een volle plant. Ze groeit overigens heel compact en wordt dus niet veel hoger. Lova Davallia staat zij het liefst in de halfschaduw of op een lichte plek, maar nooit in de volle zon. De minimale temperatuur voor deze plant is 15°C.

 

 

 

2.LOVA | SCHEFFLERA
Voor Lova Schefflera worden de jonge plantjes volledig in Nederland opgekweekt, maar oorspronkelijk komen Schefflera’s uit Australië. Lova Schefflera dankt haar bijnaam ‘vingerboom’ aan het typerende blad. Tijdens de opgaande groei vormen zich steeds nieuwe, handvormige bladeren. Als je Lova Schefflera te groot vindt worden, kun je haar takken snoeien. Dit kun je doen door op de gewenste plaats boven een knobbel in de stam af te knippen. Houdt 3-4 knobbels over, zodat de plant voldoende plekken heeft om op uit te kunnen lopen. Lova Schefflera staat graag op een lichte standplaats, maar kan ook prima op een plek met meer schaduw staan. Probeer de volle middagzon te vermijden. De minimale temperatuur voor deze plant is 15°C.

 

 

 

3.LOVA | PUNCTATUM
Lova Punctatum groeit langzaam en vormt steeds nieuwe, brede en glanzende bladeren. De bladeren vertakken grillig en krijgen kamvormige uiteinden. De frisgroene Lova punctatum steekt mooi af op de donkere lavasteen en heeft daardoor een geweldige uitstraling. Lova Punctatum staat in huis graag op een plaats in half schaduw en zeker niet in direct zonlicht. De minimale temperatuur voor deze plant is 15°C.

 

 

 

 

        

* Wij hebben nog meer trends die wij graag met jullie willen delen.

Om hiervan op de hoogte te blijven, houd onze website in de gaten, of volg ons op Facebook! Groen maakt gelukkig!