Kerstdorpen

Waarschijnlijk kun je er uren naar kijken: de prachtig en sfeervolle kersthuisjes van Lemax. Met de kersthuisjes kun je complete kerstdorpen creëren met de mooiste details voor de feestdagen. Bij TuinWereld ben je dan ook op het juiste adres wanneer je op zoek bent naar de Lemax kersthuisjes. Wij hebben in onze winkels een ruim assortiment van Lemax met onder andere de thema's Vail Village, Carnival, Harvest Crossing, Jukebox Junction en Harvest Crossing. Ben je benieuwd hoe deze thema's eruit zien? Kom dan snel bij ons langs!

Tips voor het perfecte kerstdorp

Een feest wat bekend staat om de tradities is natuurlijk Kerst. Gezellig uitgebreid tafelen, de kerststal inrichten of cadeautjes uitpakken horen natuurlijk allemaal bij de feestdagen. Daarnaast is het tegenwoordig helemaal leuk om een eigen kerstdorp in te richten. Dus wil je dit jaar eens flink uitpakken? Kom dan langs bij TuinWereld om een mooi kerstdorp van Lemax bij elkaar te zoeken. De grote vraag is natuurlijk... hoe ga je aan de slag met het creëren van een eigen kerstdorp? Dat leggen wij graag stap voor stap aan jou uit:

  1. Kies de beste plek in huis - Ga je aan de slag met een eigen kerstdorp? Zorg er dan voor dat hij een mooie plek krijgt in huis waar het kerstdorp tot zijn recht komt. Denk dan bijvoorbeeld aan een plek onder de kerstboom, op de schouw of op een dressoir.
  2. Goede ondergrond - Voordat je alle huisjes neer gaat zetten, moet je een goede ondergrond hebben. Denk dan aan een papieren ondergrond. Waarom? Dan kun je eventueel poppetjes, boompjes of andere details op het papier plakken. En om het nog beter aan te pakken is het natuurlijk helemaal leuk wanneer voor papier kiest met een rots-look of in rotskleuren.
  3. Hoogteverschillen - Om jouw kerstdorp nog meer dynamiek te geven, raden wij je aan om te zorgen voor hoogteverschillen. Ga aan de slag met bijvoorbeeld wat dozen en papier-maché om een echte rotsformatie te maken. Wanneer je dit gaat doen is het belangrijk om te weten dat je altijd rekening moet houden met de kabels van de huisjes. Je kunt ook altijd voor een makkelijke oplossing kiezen door een basis kerstdorp te komen. Dit is een prachtige ondergrond waar de ruimte er is om kabels in te verwerken.
  4. Kersthuisjes - Dan is het nu tijd om met de kersthuisjes aan de slag te gaan. De meeste kersthuisjes hebben een mooi lichtje. Dit zorgt uiteindelijk voor een een mooi resultaat. Alleen wat kersthuisjes is natuurlijk geen dorp. Vergeet daarom ook niet om bijvoorbeeld een kerk of wat winkels te plaatsen.
  5. Bewegende details - Om het kerstdorp nóg meer te laten shinen kun je wat bewegende details toevoegen. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld een schaatsbaan met bewegende schaatsers toe te voegen. Of wat dacht je van een rijdende trein of een draaiende molen. Breng leven in de brouwerij!
  6. Leuk detail: decoratie - Vergeet ook zeker de decoratie niet. Maak het plaatje compleet met een sneeuwdeken of wat poedersneeuw. Een andere tip van ons is om straten te maken met strooisel van kurk of steentjes. Zo lijkt het natuurlijk allemaal net echt!
  7. Boompjes en poppetjes - Wanneer de basis allemaal goed staat, is het tijd om poppetjes en boompjes toe te voegen. Om een speels effect te kunnen creëren, kun je het best verschillende maten boompjes en poppetjes kopen. Voor een mooi eindresultaat moet je er wel rekening mee houden dat alles goed bij het thema past. Een kerstdorpje moet je eigenlijk zien als een mooie foto of een beeld uit een film. Er gebeurt vaak van alles in een kerstdorp. Er gaan mensen naar de bakker of naar de kerk, ze dansen samen of maken een kampvuurtje.
  8. Houd het simpel - Als laatste kun je nog wat bruggetjes of vlaggen toevoegen bij jouw kerstdorp. Wat vooral belangrijk is: houd het simpel. Je hoeft natuurlijk echt niet meteen groots uit te maken. Een klein diorama in een stolp of op de vensterbank is natuurlijk ook prima. Veel bouwplezier met jouw ultieme kerstdorp!

Doe inspiratie op met Romeo

Bekijk hoe Romeo heel eenvoudig een klein kerstlandschapje creëert in een grote lantaarn. Hij gebruikt hiervoor onder andere een miniatuur kersthuisje, wat mini kerstboompjes en wat poedersneeuw...  Benieuwd naar meer tips en leuke creatieve ideeën? 

Bekijk meer video's van Romeo

Kersthuisjes en kerstdorpen kopen bij TuinWereld

Ben je benieuwd geworden naar de kersthuisjes en kerstdorpen van Lemax? Het is zeker de moeite waard om eens bij TuinWereld langs te komen. Naast de kersthuisjes kunt u bij TuinWereld ook terecht voor:

Je vindt onze winkels in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt (Duitsland). In december hebben wij altijd extra openingstijden. Houd onze website in de gaten en kom langs om kerstinspiratie op te doen bij TuinWereld.