• Kamerplanten

  Kamerplanten

  Kamerplanten

Voor kamerplanten bent u bij TuinWereld op het juiste adres

Kamerplanten

Bij Tuincentrum TuinWereld vindt u een groot assortiment met kamerplanten. Kamerplanten zijn super hip! Kamerplanten kunnen verdeeld worden in verschillende categorieën. Denk dan bijvoorbeeld aan bloeiende kamerplanten of groene kamerplanten. Aan u de keus! Houdt u liever van een prachtige, kleurrijke orchidee of bent u toch op zoek naar een grote, groene kamerplant zoals een Monstera of Ficus? Gaat u voor het gemak en zoekt u een kamerplant die gemakkelijk te verzorgen is? Kies dan voor vetplanten of cactussen. Deze soorten hebben weinig water nodig en toch heeft u dan iets groens in huis. Ideaal toch? De vestigingen van TuinWereld  vindt u in Malden, Tiel, Wijchen en Bocholt (Duitsland) en hebben een zeer ruim assortiment met tal van verschillende kamerplanten. De medewerkers van ons tuincentrum helpen u dan ook graag bij het kiezen van de juiste kamerplant!

Iedere kamerplant heeft zo zijn eigen verzorging nodig. De ene kamerplant houdt van licht en bij de andere is zonlicht niet perse nodig. Door de planten goed te verzorgen en de juiste standplaats te geven, zullen uw kamerplanten het goed doen. Daarom hebben we voor u op een rijtje gezet welke planten u het best in welke ruimte in uw huis kunt plaatsen. Lees snel verder!

Kamerplanten koopt u bij Tuincentrum TuinWereld

De woonkamer

In de woonkamer wordt altijd veel aandacht besteed aan sfeer en interieur. Dat snappen wij wel, want dit is de meest centrale ruimte in huis. Hier ploft u neer op de bank en komt het hele gezin bij elkaar. In de woonkamer is vaak dan ook meer daglicht, maar ook hoekjes met schaduw. Tevens is de woonkamer ook de ideale ruimte om wat grotere kamerplanten neer te zetten. Grote of kleine kamerplanten, welke planten zijn geschikt?

Kleine planten voor in de woonkamer:

 1. Pannenkoekplant
 2. Cactussen
 3. Vetplanten

Grote planten voor in de woonkamer:

 1. Alocasia (Olifantsoor)
 2. Monstera (Gatenplant)
 3. Musa (Bananenplant)

Kamerplanten voor in de woonkamer vindt u bij Tuincentrum TuinWereld

Kamerplanten voor in de slaapkamer vindt u bij TuinWereld

De slaapkamer

Een groot voordeel van kamerplanten in de slaapkamer is dat het de nachtrust bevordert. De planten zuiveren de lucht en verhogen de vochtigheid in de slaapkamer. Dit kan uiteindelijk luchtwegeninfecties- en irritaties voorkomen. Daarnaast staan kamerplanten natuurlijk ook erg leuk en sfeervol in de slaapkamer. Welke kamerplanten zijn geschikt voor in de slaapkamer?

 1. Ananasplant (Bromelia)
 2. Aloë Vera
 3. Sansevieria (Vrouwentong)
 4. Jasminum (Jasmijn)

De werkkamer

Maak van uw werkkamer een plek waar u met plezier werkt. Wanneer u in de werkkamer verschillende werkplanten plaats heeft dit verschillende voordelen. Het geeft namelijk een positieve werking op het concentratievermogen en gaat stressvorming tegen. Het beste is dan ook om luchtzuiverende kamerplanten kiezen, omdat deze ook nog eens de luchtkwaliteit verhogen. Op deze manier kunt u zich beter focussen op uw werk. Welke kamerplanten zijn geschikt voor in de werkkamer?

 1. Spathiphyllum (Lepelplant)
 2. Phledobium Areum (Blauwe varen)
 3. Monstera Deliciosa (Gatenplant)

Kamerplanten voor in de werkkamer vindt u bij TuinWereld

Kamerplanten voor in de badkamer vindt u bij TuinWereld

De badkamer

Een ruimte in huis waar u niet zo snel een kamerplant zou plaatsen is misschien wel de badkamer. Het is vaak een wat kleinere ruimte met veel minder daglicht. Toch kunnen hier prima kamerplanten gezet worden. Vanwege de hoge luchtvochtigheid kunnen niet alle kamerplanten in de badkamer geplaatst worden, maar er zijn zeker kamerplanten die juist van die hoge luchtvochtigheid houden. Tover dan ook uw badkamer om tot een echte spa jungle! Welke badkamerplanten kunt u het best gebruiken?

 1. Varens
 2. Calathea
 3. Spathiphyllum (Lepelplant)
 4. Aspleniums

Kamerplanten kopen bij TuinWereld

Heeft u genoeg inspiratie op kunnen doen over de kamerplanten die u door het hele huis kunt plaatsen? Kom dan snel naar ons tuincentrum in Malden, Tiel, Wijchen of Bocholt (Duitsland) en kies uw favoriete kamerplant. Maak het hele huis met kamerplanten gezellig, sfeervol, maar vooral groen en vindt bij ons de perfecte plant!

Toon filters Verberg filters

Filter producten

Geen producten gevonden